Sandviș-ul cu castraveți

Sandviș-urile cu castraveți au făcut parte integrantă din afacerea stereotipă a ceaiului de după-amiază din Marea Britanie.
Prin contrast, se credea că oamenii din clasele muncitoare inferioare ale epocii preferă un sandviș umplut cu proteine, satisfăcător, care ar putea înlocui cina.
Unii scriitori au încercat să evidențieze o asociere între delicatețea sandviș-ului și epuizarea percepută a aristocrației britanice.
Sandviș-urile cu castraveți sunt adesea folosite ca un fel de stenografie în romane și filme pentru a identifica oamenii din clasa superioară, uneori într-o manieră derogatorie.
În primul act al lui Oscar Wilde The Importance of Being Earnest (1895), sandviș-urile cu castraveți care au fost în mod expres comandate și pregătite pentru vizita așteptată a Lady Bracknell sunt toate mâncate cu voracitate în prealabil de nepotul și gazda ei, Algernon Moncrieff; în consecință este nevoit să spună o mică minciună, cu ajutorul majordomului său și anume că „nu erau castraveți în piață azi dimineață… nici măcar pe gratis”.
În plus, sandviș-urile erau considerate cândva delicatese potrivite pentru a le oferi clerului vizitator, în vremuri în care astfel de vizite erau încă o trăsătură comună a vieții clasei de mijloc engleze.
Popularitatea sandviș-ului cu castraveți ca „deliciu” de clasă superioară a atins apogeul în epoca edwardiană, când forța de muncă ieftină și cărbunele din belșug au permis noi tehnici de producere a castraveților în focare sub sticlă în cea mai mare parte a anului.
Odată cu scăderea popularității ceaiului ca masă în Regatul Unit, a existat o scădere corespunzătoare a popularității sandviș-urilor cu castraveți, dar acestea sunt încă servite frecvent la ceaiuri, prânzuri și adunări.
Cele mai multe cluburi de cricket engleze furnizează oțet de malț și piper măcinat pentru a se introduce în sandviș, iar aceasta este cea mai simplă formă folosită în mod obișnuit în Anglia.
Sandviș-urile cu castraveți sunt adesea consumate în lunile de vară sau în zonele cu climă mai caldă, cum ar fi în unele părți ale Indiei.
Influența engleză asupra culturii indiene a făcut ca sandviș-urile să fie populare în timpul meciurilor de cricket și al picnicurilor de weekend.
Varianta indiană este aromată cu chutney verde și uneori conține felii de cartofi fierți.
Indian Airlines a servit sandviș-uri cu castraveți ca parte a mesei vegetariene obișnuite de zbor în zboruri interne pe distanțe scurte, până la fuziunea sa în 2011.
Foto domeniu public – James Petts from London, England – Cucumber sandwiches
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu