Riscul accesoriilor neigienice. Sfaturi pentru sănătatea ta

Mai mult de 90 la sută din poșete au bacterii pe ele, iar femeile sunt cele mai afectate, potrivit unui nou studiu.
Cercetătorii spun că portmoneele, sau poșetele, preiau microbii din băi, sau de pe mesele de bucătărie și sunt rareori curățate.
„Scaunele de toaletă se curăță destul de des, iar portofelele sau gențile de mână nu” spune Dr. Peter Barratt, director tehnic al Initial Washroom Igiena. „Igiena mâinilor, de asemenea, joacă un rol important în menținerea poșetei sau portmoneului cât mai curat posibil.” adaugă el.
„Portmoneele atât cele ale bărbaților cât și ale femeilor sunt cei mai mari transmițători de boli,” spun cercetătorii, într-un articol în revista Biomedical Research.
„Numărul mare al bacteriilor găsite pe portmonee sau poșete a fost mai mare la cele ale femeilor față de cele ale bărbaților.”
Cercetătorii de la Universitatea din Mauritius au efectuat teste detaliate cu privire la 145 de poșete de la 80 de femei și 65 de bărbați. Rezultatele arată că 95,2 la sută din poșete au fost contaminate cu bacterii.
Doar 2,1 la sută din femei curăță portmoneele lor o dată pe lună, iar 81,5 la sută nu le golesc niciodată.
S-a constatat în același studiu, că portofelele din piele au mai puține bacterii decăt cele din materiale sintetice. Cercetătorii spun că suprafața netedă a pielii este un mediu neprielnic bacteriilor.
Câteva sfaturi pentru a păstra geanta sau portofelul curat:
Păstrați geanta la ușă.
Folosiți un cârlig de geantă.
Folosiți șervețele umede.
Ștergeți geanta cât mai des.
traducere și adaptare: Mădălina C. Diaconu
surse: dailymail, droz.com
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu