Cunoaste lumea

Noutăți

Primul crab albastru aclimatizat în Marea Neagră. Ce spun cercetătorii…

  •  
  •  
  •  

Cercetătorii din Constanța au reușit să aclimatizeze primul crab albastru, o specie din Oceanul Atlantic, care trăiește și în Mediterana.

Crustaceul este considerat un răsfăț culinar, exotic în toată lumea, mai ales că are o carne bogată în magneziu, susțin specialiștii. O altă specie care s-a adaptat în Marea Neagră este rapana, o specie de melc marin, preferată acum de turiștii care vin pe litoral.

Primul crab albastru a fost prins într-o plasă pescărească, venit probabil din Mediterana. Exemplarul de aproape două kilograme a fost eliberat atunci în largul mării.

După aproximativ şase luni, un alt crab albastru a ajuns din nou în plase şi a fost dus la Institutul de Cercetări Marine Grigore Antipa, iar specialiştii au vrut să vadă dacă se va adapta la condiţiile din Marea Neagră.

Dr. Victor Nită, specialist la institutul Grigore Antipa Constanța: „Intenţionăm să investigăm capacitatea de adaptare a acestei specii.

Trebuie să menţionăm că în America de Nord este o specie foarte consumată, este o specie vizată de acvacultura americană, de aceea, dacă ar putea fi aclimatizat cu succes, ar putea deveni o resursă suplimentară în condiţii de acvacultură controlată”….

Citește mai mult: Stirile Pro TV


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii