Povestea unică a călugărițelor practicante de Kung Fu (foto+video)

Timp de secole, călugărițe budiste nu au avut voie să practice artele marțiale. În mod tradițional, sistemul monahal budist însărcinează călugărițele ca responsabile de sarcini domestice, acestea fiind deseori percepute ca inferioare călugărilor, cea mai mare parte a timpului petrecând-o în bucătărie sau la îngrijirea grădinilor mănăstirești. Însă acum 26 de ani pe muntele Druk Amitabha se înființează primul templu de călugărițe practicante de Kung Fu, în Nepal.
„Când eram foarte mic, am avut un gând: că nu este drept să suprimăm femeile în societatea noastră. Când am crescut, am început să mă gândesc ce pot face pentru ele? Atunci mi-a venit ideea de a construi un templu care să le ofere acestora posibilitatea de a studia și practica artele marțiale. Un loc în care femeile să fie tratate cu același respect ca și bărbații”, a declarat Înălțimea Sa Gyalwang Drukpa, liderul grupării budiste care a înființat așezarea.
Treburile sunt împărțite în mod egal de călugărițe. Prin rotație acestea ajung să conducă rugăciuni, să practice mediație, să învețe limba engleză și alte competențe manageriale. Din 2008 femeile au și un curs de kung fu în program, iar toate se declară încântate de posibilitatea unică pe care o au de a intra într-o lume tainică și puțin accesibilă lor în trecut.
Rupa Lama, în vârstă de doar 16 ani, susține că această formă de artă este benefică pentru sănătatea lor, meditația este extrem de grea însă după începerea practicării de Kung Fu, orele de rugăciune devin mult mai ușoare.
sursa: odditycentral.com
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu