Cunoaste lumea

Noutăți

Piatra dedicată

  •  
  •  
  •  

Piatra a fost găsită în 1845 în locul actualului Mexico City.

Această piatră a fost realizată pentru a comemora finalizarea celei de-a șasea etape a Templul lui Huitizilopochtli la Tenochtitlan în 1487.

Dedicarea Marelui Templu renovat a fost ultima ceremonie înainte de a deveni împărat.

Tizoc a domnit din 1481 până în 1486, după moartea sa fratele său Ahuitzotl l-a succedat și a domnit din 1486 până în 1502.

Extinderea Marelui Templu din Tenochtitlan, dedicat zeilor Huitzilopochtli (Zeul Războiului) și Tlaloc (Zeul ploii), era datoria fiecărui tlatoani (Domnitor Aztec).

Tizoc a început extinderea Marelui Templu și fratele său Ahuitzotl a terminat proiectul. Conform Codexului Mendoza, acesta a fost un moment important pentru societatea aztecă, ei au devenit o civilizație imperială, Ahuitzotl cucerind 45 de orașe noi.

Ceremonia de rededicare a Templului a implicat atât de multe sacrificii încât evenimentele au durat patru zile. Locul unde a fost amplasată inițial această piatră nu este cunoscut.

Alte pietre similare cu aceasta au fost de obicei plasate în arhitectură, cum ar fi scări și platforme piramidale.

Pietre foarte asemănătoare au fost găsite la Marele Templu din Tenochtitlan, cunoscut și sub numele de Templo Mayor și se crede că această piatră ar fi putut face parte din acest complex.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii