Cunoaste lumea

Noutăți

Palatul Regal din Rabat

  •  
  •  
  •  

Sultanii și regii Alawi au menținut un palat în Rabat încă de la domnia secolului al XVIII-lea a sultanului Mohammed ben Abdallah, care a folosit Rabatul ca una dintre reședințele sale imperiale și a renovat palatele regale în alte orașe.

Actuala clădire a fost construită în 1864 de Mohammed al IV-lea pentru a înlocui palatul mai vechi.

Când cea mai mare parte a Marocului a intrat sub controlul francez în 1912, administrația colonială dorea ca sultanul să fie în mare parte staționat într-un singur loc, lângă propriul sediu administrativ, pentru a-și arăta acceptarea noului regim.

Deși regii aveau multe. reședințe pe care le aveau la dispoziție, când independența a fost declarată în 1955, au ales să păstreze palatul Dar al-Makhzen ca palat principal al monarhului.

Unii monarhi, în special Mohammed al V-lea, au preferat palatul mai mic și relativ izolat din Dar es-Salaam, mai departe de centrul orașului, menținând Dar al-Makhzen ca reședință oficială și administrativă.

Mai multe evenimente importante din viața unui număr de membri ai regali marocani au avut loc în palat, inclusiv nașterea lui Hassan al II-lea în 1929 și ceremonia de căsătorie a lui Mohammed al VI-lea și Salma Bennani în 2002.

Palatul se află la capătul mechouarului, un teren mare de paradă care conține și o mică moschee. Mechouarul este folosit pentru marile adunări publice, cum ar fi întoarcerea din exil a lui Mohammed al V-lea în 1955.

Pe lângă spațiul de locuit pentru rege și familia regală, există și cazare pentru Garda Regală Marocană.

Complexul palatului conține, de asemenea, Collège Royal, o școală pentru membrii seniori ai familiei regale, o școală de bucătărie și o bibliotecă la parter construită pentru a conține colecția de manuscrise a lui Hassan II.

Există grădini și terenuri extinse în jurul palatului, al căror design a fost influențat de formalitatea franceză, motivele tradiționale arabe și horticultura locală.

Palatul Regal sau Dar al-Makhzen este reședința principală și oficială a regelui Marocului Rabat.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii