Cunoaste lumea

Noutăți

Palate și grădini regale din Germania

  •  
  •  
  •  

Herrenchiemsee este un complex de clădiri regale de pe Herreninsel, cea mai mare insulă din lacul Chiemsee, în sudul Bavariei, Germania.

Împreună cu insula vecină Frauenchiemsee și Krautinsel nelocuită, formează municipalitatea Chiemsee, situată la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Munchen.

Insula, fostul loc al unei mănăstiri augustiniene, a fost cumpărată de regele Ludwig al II-lea al Bavariei în 1873.

Regele a făcut ca sediul să fie transformat într-o reședință, cunoscută sub numele de Palatul Vechi (Altes Schloss).

Din 1878 încoace, a ridicat Noul Palat Herrenchiemsee (Neues Schloss), după modelul de la Versailles. A fost cel mai mare, dar și ultimul dintre proiectele sale de construcție și a rămas incomplet.

Astăzi, întreținut de Administrația Bavareză a Palatelor, Grădinilor și Lacurilor deținute de stat, Herrenchiemsee este accesibil publicului și este o atracție turistică majoră.

Grădina formală este plină de fântâni, o copie a Fântânii Versailles Latona și statui atât în ​​stilul clasic tipic grădinilor din Versailles, cât și cu romantismul fantastic favorizat de regele Ludwig.

În grădini se găsesc statui care amintesc de antichitate, supraformate în stilul grandios al operelor romantice ale lui Richard Wagner.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii