Cunoaste lumea

Noutăți

Pacientul zero: Superbacteria de E.coli rezistentă la antibiotice, depistată la o femeie din America

Bacteria Cells with selective focus
  •  
  •  
  •  

Din păcate, ceea ce cunoastelumea.ro a publicat despre superbacteria de E.coli, încă din luna martie: aici, pare a se adeveri acum. O femeie de 49 de ani, din statul american Pennsylvania a fost diagnosticată cu o tulpină nouă de E.coli rezistentă la Colistin, unul dintre cele mai utilizate și eficiente antibiotice împotriva acesteia. Bacteria descoperită acum este purtătoarea genei MCR-1, care o face imună la antibioticele existente pe piață.

Apariția acestei forme de E.coli pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, este o dovadă în plus a faptului că: „bacteriile sunt cu un pas înaintea noastră. Devin rezistente la medicamente”, se arată într-un raport al Societății Americane de Microbiologie .

”Dulapul cu medicamente este gol pentru unii pacienți. Acesta este sfârșitul antibioticelor, dacă nu vom acționa urgent. Colistin era un antibiotic vechi, însă era și ultima barieră împotriva acestei bacterii”, a declarat Thomas Frieden, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, din Statele Unite ale Americii.

Colistin a fost disponibil pe piață încă din anul 1959. În tot acest timp și-a dovedit eficacitatea în tratarea infecțiilor cauzate de E. coli, Salmonella și Acinetobacter. De vină pentru ineficiență antibioticul acum pare a fi utilizarea sa în mod excesiv în agricultură, atât pentru tratarea culturilor, cât și pentru hrana animalelor, exces de folosire care a creat o rezistență a bacteriei E.coli la acesta. Anual, circa 12.000 de tone de Colistin sunt cumpărate de către fermierii din întreaga lume.

E. coli este o bacterie lactozo-pozitivă care trăiește ca epifit în tractusul digestiv. În unele cazuri de dezechilibrare a microflorei intestinale aceste bacterii pot produce îmbolnăviri, printr-o înmulțire masivă sau apariția unor tulpini toxicogene. Bacteria a fost denumită în 1919 după numele bacteriologului germano-austriac Theodor Escherich, cel care a descoperit-o.

sursa: telegraph.co.uk/

sursa: newscientist.com

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii