Orașul criminalilor fără nas…

Lângă orașul Gaza, acum 3.000 de ani, a fost ridicat un oraș diferit de oricare altul din lume.
Grecii l-au numit Rhinocolura, după chipurile ciudate ale oamenilor care locuiau acolo – pentru că fiecare persoană de acolo, nu avea nas.
Acești bărbați erau criminali, iar Rhinocolura era închisoarea lor. Orașul a fost construit de unul dintre regii Egiptului antic ca o pedeapsă pentru hoți.
Bărbații care locuiau acolo fuseseră surprinși cu toții furând. Le-au fost tăiate nasurile și au fost condamnați să locuiască în acest oraș de la marginea deșertului.
Acești oameni nu mai puteau intra niciodată în societate. Dacă cineva reușea să scape peste zidurile orașului, nasul tăiat l-ar fi desconspirat drept criminal pentru oricine l-ar fi văzut.
Viața acolo a fost brutală și dură. Cu greu găseai o picătură de apă în întreg orașul, singura lor sursă provenind din fântâni poluate, îngropate sub pământ.
Totuși, oamenii din oraș au supraviețuit, prinzând pești în mare cu plase de stuf și vânând prepelițe. Viața lor trebuie să se fi simțit ca o sentință de moarte.
Dar, în ciuda a cât de grea a fost, a ieșit din ea ceva incredibil. În urmă cu aproximativ 10 ani, arheologii au găsit acest oraș și nu era exact ceea ce-și închipuiau.
Acesta nu a fost un loc în care oamenii au renunțat la speranță – a fost unul dintre cele mai mari orașe din Egiptul antic, notează ancient origins.
Rhinocolura era o cetate masivă străjuită de un zid de 499.87 metri lungime și turnuri de 20.12 metri înălțime. La vremea sa, era un oraș indomitabil. A fost vizitat în mod regulat de regi și nici o armată nu a reușit vreodată să-l cucerească.
Scriitorul grec Herodot a raportat că un faraon străvechi, despre care se crede că este fondatorul Rhinocolura, a condamnat infractorii să construiască ziduri incredibil de înalte.
Întrucât zidurile Rhinocolurei erau printre cele mai înalte din Egipt, este foarte probabil să fi fost construite de bărbați condamnați. Bărbații care locuiau acolo cu siguranță s-au luptat prin viețile lor grele, dar li s-a dat o a doua șansă și se pare că au luat-o în serios.
Bărbații condamnați care au trăit în acest oraș nu s-au certat doar, s-au luptat și au renunțat – au construit un oraș masiv care să fie amintit mii de ani după existenșa lor.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu