Noi descoperiri în ceea ce priveşte cel mai bogat tezaur anglo-saxon

La 10 ani după ce un tezaur de aur şi argint anglo-saxon a fost găsit într-un câmp din Anglia, cercetătorii propun o nouă teorie cu privire la originea comorii, relatează CNN.
Piesele tezaurului au fost găsite întâmplător în 2009 de un bărbat care căuta metal într-un câmp din Staffordshire, Anglia.
600 de piese au fost găsite atunci, însemnând aproximativ 4 kilograme de aur şi 1,7 kilograme de argint, conform experţilor agenţiei de istorie engleze şi autorităţilor locale.
Comoara cuprinde în principal artefacte de război, iar detaliile găsite pe o bucată dintr-o sabie, pe un coif aurit sau seria de pe unul dintre echipamentele de luptă estimează faptul că tezaurul aparţine secolului VII.
În cartea „Tezaurul din Staffordshire: o comoară anglo-saxonă”, arheologii spun că unele „probe evidente” demonstrează că obiectele aveau caracter creştin şi erau purtate de preoţi în lupte ca talismane.
Oamenii de ştiinţă susţin că obiectele ar putea fi unele dintre cele mai timpurii exemple de artă bisericească anglo-saxonă.
Artefactele conţin un amestec de simboluri creştine şi păgâne din diferite locuri şi secole. De exemplu, pe o altă armură de luptă au fost găsite forme de şerpi, păsări şi cai.
Cercetătorii sunt încă nesiguri de motivul pentru care comoara a fost îngropată în câmpul din apropierea unde astăzi se află satul Hammerwich.
Citeste mai mult: Adevărul
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu