Meniuri pentru scădere rapidă și sănătoasă în greutate (1)

Fulgi de ovăz cu mere (120 de calorii)
Delicios, dulce și cremos, plin de fibre și cu aromă de plăcintă cu mere, acest meniu este alcătuit furnizează o cantitate apreciabil de nutrienți, energie și… foarte puține calorii.
Ingrediente: 1/3 cană cu fulgi de ovăz fără gluten (dacă este necesar),
1 și 1/3 căni cu miez de măr tocat cubulețe, 1 lingură cu de semințe de chia, 1 linguriță cu scorțișoară măcinată, 1/4 linguriță cu ghimbir ras, 1 vârf de cuțit cu sare fină, 250 ml lapte de migdale neîndulcit, 1 lingură cu sirop de arțar pur, 125 ml sos de mere neîndulcit, 1/2 linguriță cu extract de vanilie, 1 linguriță cu suc proaspăt de lămâie (opțional).
Pentru toping: 2 linguri cu nuci tocate, mere tăiate cubulețe, zahăr de cocos, scorțișoară și ghimbir măcinat, frișcă de cocos.
Mod de preparare: într-o cratiță amestecați ovăzul, mărul, semințele de chia, scorțișoara, ghimbirul, sarea, laptele, siropul de arțar și sosul de mere, pe foc mediu, până se omogenizează.
După zece minute, când ovăzul este moale, se toarnă vanilia și sucul de lămâie. Se toarnă într-un vas de sticlă și se servește cu toppingurile preferate.
Salată de cartofi dulci (90 de calorii)
Sărac în grăsimi saturate și colesterol, acest fel de mâncare este mult mai sănătos decât orice salată tradițională de cartofi.
Cartofii dulci sunt plini de fibre, mai ales atunci când sunt serviți cu coajă, ceea ce se traduce prin prelungirea sațietății și o bună detoxificare naturală.
Mai mult, consumul de cartof dulce ajută la rehidratarea celulelor și la acceleraarea activității metabolice, împiedicând organismul să acumuleze grăsime.
Ingrediente: 3 cartofi dulci mari, curățați și tăiați cuburi, 1 ceapă roșie mică, tăiată în felii subțiri, 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin, sare, piper proaspăt măcinat, 1/2 ceșcuță cu merișoare, 1/2 ceșcuță cu feta mărunțită, 1/4 ceșcuță cu pătrunjel tocat.
Pentru dressing: 2 linguri cu oțet de mere, 1 lingură cu muștar, 1 lingură cu miere, 1/2 linguriță cu chimen măcinat, 1/4 linguriță cu boia, 1/4 ceșcuță cu ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare: se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o tavă se pun cartofii, ceapa și uleiul, se presară cu sare și piper și se dau la cuptor până se înmoaie, apoi se scoate tava, se lasă să se răcească și se pune conținutul într-un bol.
Pentru dressing, într-un castron mic se combină oțetul, muștarul, mierea și condimentele, se toarnă uleiul în fir subțire, amestecând încontinuu, până se emulsionează compoziția care se asezonează apoi cu sare și piper.
Peste cartofi se pun merișoarele, feta și pătrunjelul, se toarnă dressingul și se amestecă ușor. Salata se servește caldă sau la temperatura camerei.
Foto burst shopify Sarah Pflug
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu