Cunoaste lumea

Noutăți

Mary Pearcey – Femeia Jack Spintecătorul…

  •  
  •  
  •  

Născută în 1866, Mary Eleanor Wheeler și-a schimbat în cele din urmă numele în Mary Pearcey. În 1890, a fost acuzată, condamnată și spânzurată pentru uciderea unei femei și a copilului ei. Unii cred că a fost Jack Spintecătorul.

Știm puțin despre primii ani ai lui Mary Eleanor Wheeler Pearcey. S-a născut în Anglia în jurul anului 1866. Istoria ei trasabilă începe cu legătura sa ilicită cu John Charles Pearcey, un tâmplar local.

Dar Mary și John nu s-au căsătorit niciodată. Acea uniune nu a durat mult, datorită numeroaselor afaceri ale Mariei. John a suportat cât a putut.

Mary s-a mutat curând din casa lui John în locuința lui Frank Hogg. Unirea ei cu Frank a fost mai armonioasă, deși amândoi au avut afaceri amoroase în timpul petrecut împreună.

Curând a devenit evident că Frank avea alte relații și chiar i-a spus lui Mary că una dintre fetele cu care umbla, Phoebe Styles, era însărcinată cu copilul său și urma să se căsătorească cu ea.

Maria nu a primit bine aceste vești iar Frank a promis că relația lor sexuală va continua în ciuda căsătoriei sale, așa că Mary a fost liniștită. Dar nu pentru mult timp.

La scurt timp după ce Phoebe a născut o fiică, Mary a decis că nu vrea să-l împartă pe Frank cu nimeni. Este posibil ca Mary Pearcey să fi invidiat poziția publică a lui Phoebe ca soție legală a lui Frank, notează historic mysteries.

Phoebe știa de Mary, deși nu este clar dacă știa de relația sexuală continuă a lui Mary cu Frank.

Mary a invitat-o pe Phoebe la ceai, iar cele două s-au întâlnit (și cu copilul) în căsuța lui Mary pe 24 octombrie 1890. La mijlocul după-amiezii, vecinii au auzit sunete venind de la casa lui Mary: țipete și pahare sparte și haos general.

Unul dintre vecini a fugit din casă și strigat-o pe Mary peste gard, întrebând dacă totul este în regulă. Nu a primit niciun răspuns și totul s-a liniștit până la căderea serii.

La ora 7:00 în aceeași seară, trupul mort al unei femei a fost descoperit, aruncat neglijent de-a lungul unui trotuar lângă o grămadă de gunoi. Au existat răni superficiale la cap și o tăietură profundă și fatală pe gât.

Curând după aceea, trupul unui bebeluș a fost găsit, aparent înăbușit. Autoritățile au stabilit că erau cadavrele lui Phoebe și ale bebelușului ei.

Deoarece mai mulți oameni știau despre ceaiul propus la Mary, poliția a mers la casa lui Mary. Au descoperit pete de sânge pe pereți, pe niște haine și câteva tacâmuri.

Când a fost întrebată de unde a venit sângele, Mary a răspuns slab că a ucis șoareci. Poliția a arestat-o. Cazul a fost deschis și închis, iar Mary a fost judecată, condamnată și executată la 23 decembrie 1890.

Foto: Mary Pearcey (Illustrated Police News, 1890). Domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii