Legenda Insulei Avalon

Potrivit lui Geoffrey din Historia și a multor scrieri ulterioare, regele Arthur a fost dus la Avalon în speranța că va putea fi salvat și recuperat de rănile sale de moarte în urma tragicii bătălii de la Camlann.
Avalon este menționat pentru prima dată de Geoffrey ca fiind locul în care a fost forjată sabia lui Arthur Excalibur (Caliburn).
Geoffrey a tratat subiectul mai detaliat în Vita Merlini, în care o descrie pe vrăjitoarea Morgan (Morgen) ca șefa a nouă surori care conduc Avalonul.
Povestirea lui Geoffrey indică o călătorie pe mare pentru a ajunge acolo. Descrierea este îndatorată savantului spaniol medieval timpuriu Isidore de Sevilla (fiind derivată din secțiunea despre insulele din celebra lucrare a lui Isidore Etymologiae, XIV.6.8 „Fortunatae Insulae”), arată natura magică a insulei.
În jurul anului 1190, călugării de la Glastonbury Abbey au susținut că au descoperit oasele lui Arthur și ale soției sale Guinevere.
Descoperirea este descrisă de cronicari, în special de Gerald, ca fiind imediat după domnia regelui Henric al II-lea, când noul stareț de Glastonbury, Henry de Sully, a comandat o percheziție în terenul mănăstirii.
La o adâncime de 5 m călugării ar fi descoperit un mormânt nemarcat cu un sicriu masiv de trunchi de copac și, de asemenea, o cruce de plumb care purta o inscripție.
Sugestiile medievale pentru locația Avalonului au depășit Glastonbury. Acestea includ tărâmuri paradisiace ale lumii interlope, echivalente cu cealaltă parte a Pământului la antipozi, precum și Mongibel (Muntele Etna) din Sicilia și alte locații fără nume din Mediterană.
Descrierea antică romană a lui Pompenius Mela a insulei Île de Sein, în largul coastei Finistère din Bretania, a fost în special una dintre inspirațiile originale ale lui Geoffrey de Monmouth pentru Avalonul său.
Mai recent, la fel ca în căutarea capitalei mitice a lui Arthur, Camelot, un număr mare de locații au fost prezentate ca fiind „adevăratul Avalon”.
Acestea includ Groenlanda sau alte locuri din sau peste Atlantic, fostul fort roman Aballava din Cumbria, insula Bardsey de pe coasta Țării Galilor, insula Île Aval, lângă actuala Lannion, pe coasta Pleumeur-Bodou din Bretania și Insula Lady din Leinster.
În lucrările lui William F. Warren, Avalon a fost comparat cu Hyperborea împreună cu Grădina Edenului și s-a teoretizat că este situat în Arctica.
Geoffrey Ashe a susținut o asociere a lui Avalon cu orașul Avallon din Burgundia, ca parte a unei teorii care leagă regele Arthur de liderul romano-britanic Riothamus, care a fost văzut ultima dată în acea zonă.
Robert Graves a identificat Avalon cu insula spaniolă din Mallorca, în timp ce Laurence Gardner a sugerat Insula Arran în largul coastei Scoției. Graham Phillips a susținut că a localizat mormântul istoricului Arthur (Owain Ddantgwyn) în „adevăratul loc al Avalon”, pe o fostă insulă la Baschurch din Shropshire.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu