Cunoaste lumea

Noutăți

Interviul de angajare, la un alt nivel: cum „lucrează” robotul românesc ce face angajări

  •  
  •  
  •  

S-a tot vorbit de faptul că mulți angajați vor fi înlocuiți cu roboți și că joburile care presupun rutină vor ajunge pe mâna mașinăriilor. Dar de la asta până la a fi angajat de un robot părea un pas uriaș. O companie din România a demonstrat că pasul nu e chiar atât de mare.

O firmă IT din Târgu-Mureș a decis să elimine personalul uman din procesul de selecție a angajaților. Așa că a venit cu un robot care face chiar acest lucru. Adună date despre cei care-și depun CV-ul și, mai apoi, îi și intervievează.

E vorba de robotul Dora, care face angajări în numele firmelor și pare că se descurcă de minune, dacă e să te iei după palmares. Robotul românesc e folosit de peste 1.100 de companii din toată lumea și a făcut sute de mii de interviuri.

Cum se comportă robotul care face angajări

Dora e util, spun creatorii săi, pentru că face într-un timp mult mai scurt sarcinile pentru care oamenii alocă ore întregi. E vorba de sarcinile obositoare, consumatoare de timp, repetitive, din procesul de căutare și selecție.

Robotul caută profilul candidaților, în special pe Facebook, adună de acolo date și apoi intervievează candidații veniți la interviu.

Dezvoltatorii susțin că cei angajați în departamentele de resurse umane n-ar trebui să se teamă. Dar o parte din munca lor va fi înlocuită și cine știe ce le mai rezervă viitorul. Mai ales că Dora se dovedește a fi un produs de succes.

Citește mai mult: Playtech


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii