Cunoaste lumea

Noutăți

Înlocuitorul de cafea de la Zagreb

  •  
  •  
  •  

Cu sediul în orașul Zagreb, firma Franck a fost fondată în 1892 ca parte a companiei multinaționale germane „Heinrich Franck Söhne” care a început să funcționeze la 21 iunie 1883.

Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, Franck producea înlocuitori de cafea, dar în ultimii 50 de ani ani a îmbogățit producția prin introducerea diverselor inovații.

Procedând astfel, și-a extins gama de produse la cafea, ceai, gustări, condimente, zahăr pudră și condimente. După ce a fost privatizată în 1992, Franck și-a asumat sarcina de a-și moderniza compania.

A introdus pe piață numeroase inovații, precum cafeaua măcinată Franck Crema, care poate fi preparată drept cafea instant, precum și cafea obișnuită, infuzie de ceai Coolup! care poate fi preparat cu apă rece sau diverse arome de Franck Café Cappuccino.

În 2015, Franck a colaborat cu Intersnack și a fondat o companie mixtă pentru producția și distribuția de gustări numită Adria Snack Company Ltd.

În categoria cafelei măcinate, Franck este lider pe piața croată cu cafeaua Jubilarna, în timp ce gama include și Franck 100% Arabica, Franck 100% Arabica ciocolată-alune, cafele premium „de origine” Costa Rica și Guatemala și Espresso cafea.

De asemenea, Franck Crema a fost lansat in 2015. Gama include si cafele macinate Gloria si Victoria.

În 2014, Franck a câștigat Marele Premiu și Gold Effie la categoria alimente pentru campania pentru Čipi Čips numită „CROmpiri”.

La categoria băuturi, campania pentru Franck Café Cappuccino „Get creative” a câștigat premiul Effie de argint. În 2012 și 2013, cafeaua instant Franck Cafe a primit distincția Best Buy.

Franck mai produce gris, mămăligă, zahăr pudră și bicarbonat de sodiu, precum și înlocuitori de cafea și amestecuri de ciocolată caldă.

Poporul nativ american din ceea ce este acum sud-estul Statelor Unite au preparat o băutură ceremonială care conținea cofeină, „asi”, sau „băutura neagră”, din frunzele și tulpinile prăjite de Ilex vomitoria (Yaupon holly).

Coloniștii europeni au adoptat această băutură ca înlocuitor de cafea, pe care l-au numit „cassina”.

Un înlocuitor de cafea din năut măcinat și prăjit a fost menționat de un scriitor german în 1793.

Băutura preparată din rădăcină de cicoare măcinată, prăjită, nu are cofeină, dar este întunecată și are gust de cafea. A fost folosită ca și ceai medicinal înainte ca renumita cafea să fie introdusă în Europa.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii