Cunoaste lumea

Noutăți

Dan Negru, oripilat de filmul „românesc” care a câștigat Marele Premiu de la Berlin: „O femeie încearcă să-și vindece frigiditatea plătind un bărbat să se masturbeze în fața ei. Iaca filmu’.”

  •  
  •  
  •  

ActiveNews.ro: Pelicula ”Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, a câștigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin. De asemenea,  filmul a câștigat și trofeul pentru cel mai bun lungmetraj de debut. Realizatorul de televiziune, Dan Negru, a criticat însă vehement pelicula, afirmând că „nu este artă”.

„Băgați-vă „Ursul de aur” în fund ! Dacă aș posta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul. O femeie încearcă să-și vindece frigiditatea plătind un bărbat să se masturbeze în fața ei. Și ăla stă și se masturbează. Iaca filmu’. Știu,nu înțeleg eu masturbarea ca artă. Dar toți „Urșii de Aur” fac săli goale de cinema, filme ieftine cu curve și înjurături vândute fraierilor drept artă. Pe piața liberă, sunt falimentare, n-au public. Băgați-vă „Urșii” în fund ! ”, a tunat omul de televiziune pe facebook.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a spus că nu avem de ce să ne mândrim cu filmele premiate la festivalurile internaționale: „Sincer să fiu nu cred că avem de ce să ne mândrim că periodic vreun film făcut la noi în țară câștigă vreun urs pe la Berlin. Aceste premii se dau pe criterii pur ideologice și au puține legături cu arta cinematografică autentică. Și la Berlin dar și la Cannes nu contează atât producția, jocul actorilor, mesajul, caracterul universal, peren ori adânc al ideilor filmului, cât contează aspecte care țin de corectitudine politică, ideologie de gen și alte componente ale marxismului cultural postmodern. Postmodernismul relativist condamnă cultura la uniformizare și trivializare forțată!”, a spus și parlamentarul.

imagine film

Lungmetrajul, o producție România-Germania-Cehia-Bulgaria-Franța, cu un buget de aproximativ 1 milion de euro, îi are în distribuție pe Laura Benson („Someone Else in the Evening”), Tómas Lemarquis („X-Men: Apocalypse”) , Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Hanna Hofmann, Seani Love, Irmena Chichikova, Rainer Steffen, Georgi Naldzhiev și Dirk Lange.

Criticul de film Peter Bradshaw în ziarul „The Guardian”: „Trăim cu adevărat într-o epocă a catastrofelor. Spre uimirea nepoliticoasă a multora, Ursul de Aur din acest an a fost acordat peliculei „Touch Me Not”, de regizoarea româncă Adina Pintilie. Filmul este un eseu documentar cvasi-fictiv despre sexualitate, care m-a îngropat sub un val enorm de depresie. E un film atât de prost încât provoacă stinghereală. E cumplit de mediocru, infatuat și plin de clișee referitoare la orientările sexuale alternative, fetișism și exhibiționism.”

Sursa: ActiveNews.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Dan Negru, oripilat de filmul „românesc” care a câștigat Marele Premiu de la Berlin: „O femeie încearcă să-și vindece frigiditatea plătind un bărbat să se masturbeze în fața ei. Iaca filmu’.”

  1. iata ca a aparut o noua categorie !!! – cei cu ursu-n fund ! Toata stima , domnule Dan Negru .

  2. are dreptate Dan!

  3. Da, se pare ca spre asta vor sa se indrepte lumea, fara Dumnezeu, fara repere morale spre tot ce este mai degrdant.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii