Cunoaste lumea

Noutăți

Craniul unui Om Dragon găsit în China poate fi o NOUĂ specie umană (Video)

  •  
  •  
  •  

În cea mai recentă ediție a revistei The Innovation, o echipă de oameni de știință specializați în evoluția omului pe pământ, echipă condusă de profesorul Qiang Ji de la Universitatea Hebei GEO din Shijiazhuang, China, a anunțat descoperirea unei noi specii umane.

Concluzia lor uimitoare se bazează pe rezultatele unei analize computerizate sofisticate a unui craniu ciudat de tip uman, care a fost descoperit acum trei ani în nordul Chinei.

Oamenii de știință spun că acest craniul Harbin aparține unui bărbat în vârstă de 50 de ani, care a trăit cândva între 146.000 și 296.000 de ani în urmă. Acest lucru îl datează în Pleistocenul Mijlociu sau Epoca de Piatră Mijlocie.

Craniul este intact și se remarcă prin dimensiunea extraordinar de mare. Oamenii de știință susțin trăsăturile craniului nu au fost văzute până acum și pare să reprezinte un tip de hibrid între oamenii arhaici și oamenii moderni (Homo sapiens).

Descoperirea craniului Harbin și analizele noastre sugerează că există o a treia descendență a omului arhaic [care] a trăit cândva în Asia, iar această descendență are [o] relație mai strânsă cu Homo sapiens decât neandertalienii”, a spus Xijun Ni, un paleoantropolog al Universității Hebei GEO și coautor al acestui nou studio, notează Ancient origins.

Pe baza capului său uriaș, echipa și-a numit noua specie Homo longi, care înseamnă „Omul Dragon” în chineză.

Una dintre cele mai fascinante sugestii este că acest craniu Harbin ar putea aparține de fapt misterioșilor denisoveni. Această specie antică de hominin a fost bine stabilită în Asia în timpul Pleistocenului mijlociu.

Denisovenii au fost strâns legați de neandertalieni și se știe că s-au încrucișat cu Homo sapiens (oamenii moderni au urme de ADN Denisovan).

S-au găsit doar câteva fosile denisovane, dintre care niciuna nu a fost a unui craniu intact. Dar una din fălcile Denisovan recuperate, avea dinți foarte mari – la fel ca și craniul Harbin.

Este acesta un indiciu că acest craniu Harbin le poate oferi oamenilor de știință prima lor privire asupra adevăratei fețe a denisovenilor? Deocamdata aceasta nu este concluzia oficială.

Dar pe măsură ce numărul resturilor fosilizate recuperate în China crește, pot fi observate noi relații între speciile umane arhaice, iar teoriile se pot schimba dramatic.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii