Cunoaste lumea

Noutăți

Cercetătorii au descoperit încă un beneficiu al consumului de vin roșu

  •  
  •  
  •  

Noi cercetari scot la iveala inca un beneficiu al consumului de vin rosu: creste numarul de bacterii „bune” din intestin.

Beneficiile provin din polifenoli, compusi care se regasesc prea putin in vinul alb, bere sau cidru, releva intr-un studiu o echipa de la King’s College London.

Un pahar de vin rosu la doua saptamani este suficient pentru a face diferenta, sustin specialistii, care indeamna consumatorii sa nu faca, totusi, abuz de alcool.

Polifenolii se gasesc si in multe fructe si legume, potrivit BBC.

Polifenolii, cum ar fi resveratrolul din coaja strugurilor rosii, sunt micronutrienti care au proprietati benefice si actioneaza ca un combustibil pentru microbii buni din intestin.

In intestin traiesc 100 de trilioane de microbi care nu prezinta niciun pericol. Dimpotriva, imbunatatesc digestia, protejeaza impotriva infectiilor si mentin sanatatea reproductiva.

Studiul, publicat in revista Gastroenterology, a analizat mii de oameni care traiesc in Marea Britanie, SUA si Olanda.

Citește mai mult: Ziare.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii