Cea mai mare fosilă a unui „Dragon de mare” descoperită vreodată se află într-un muzeu din Germania

Fosila unei reptile marine „re-descoperită” într-un muzeu, a fost o surpiză uriașă pentru oamenii de știință. „Dragonul de mare” aparține unui grup care a cutreierat oceanele cu 200 de milioane de ani în urmă, în timp ce dinozaurii erau stăpânii uscatului. Potrivit celor de la BBC, specimenul este cel mai mare Ichthyosaurus Cavea descoperit, cu o lungime mai mare de trei metri. El a fost descoperit pe coasta Angliei cu mai mult de 20 de ani în urmă, dar a rămas uitat într-un muzeu din Hanovra, fără a fi cercetat.
„Mă uimește cum acest exemplar [cel mai mare] a outut fi „redescoperit” în colecțiile muzeale. Nu trebuie neapărat să ieșim pe teren pentru a face o nouă descoperire.”, a declarat paleontologul Sven Sachs din cadrul Universității din Manchester.
Reptila aparține speciei Ichthyosaurus somersetensis, numită astfel după un district din sud-vestul Angliei, unde au fost descoperite multe alte schelete de reptile marine. Acesta a fost găsit în Golful Doniford, Somerset, în anii 1990, și a ajuns în cele din urmă în colecțiile Muzeului de Stat din Saxonia Inferioară, Hanovra.
În epoca dinozaurilor, oceanul găzduia multe tipuri de dragoni marini. Aceștia au apărut în Triassic, au ajuns la vârf în Jurasic, apoi au dispărut în Cretacic, cu câteva milioane de ani înainte ca și ultimii dinozauri să dispară. Renumitul vânător de fosile Mary Anning a descoperit prima fosilă completă a unui ihthyosaur în stâncile de lângă Lyme Regis, Dorset, în anul 1810.
sursa: http://www.bbc.com/news/science-environment-41012226
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu