Cunoaste lumea

Noutăți

Cea mai bătrână înotătoare din lume. Are 100 de ani și a reușit să concureze cu succes în proba de 1.500 de metri liber

  •  
  •  
  •  

O femeie în vârstă de 100 de ani a devenit prima centenară din lume care a reușit să concureze și să ducă la bun sfârșit proba de înot 1500 de metri liber, asta după doar 20 de ani de la primele lecții de înot. Mieko Nagaoka a fost singura concurentă pentru categoria 100-104 ani, și a avut nevoie de o oră și 16 minute pentru a termina concursul.

Vreau să înot până voi împlini 105 ani, dacă voi trăi atât. Am 100 de ani și sunt cel mai bătrân înotător din lume”, a declarat Nagaoka.

Bătrânica a învățat să înoate la vârsta de 80 de ani, împinsă de prietenele sale, care i-au recomandat acest sport, asta dacă dorește să aibă o viață lungă și sănătoasă. În Japonia erau înregistrați în anul 2014 aproape 59.000 de persoane de peste 100 de ani, fiind una dintre țările cu cea mai ridicată speranță a vieții de pe glob. Sportul este un stil de viață pentru aceste persoane. Pe lângă Mieko Nagaoka, japonezii se mai mândresc și cu cel mai vârstnic sprinter din lume. Hidekichi Miyazaki are 103 ani și deține recordul mondial la categoria sa de vârstă pentru cursa de 100 de metri, cu un timp de doar 29,83 secunde.

sursa: theguardian.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Cea mai bătrână înotătoare din lume. Are 100 de ani și a reușit să concureze cu succes în proba de 1.500 de metri liber

  1. Fantastic!
    De retinut: „Sportul este un stil de viață pentru aceste persoane.”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii