Cunoaste lumea

Noutăți

Ce este un măr de zahăr?

  •  
  •  
  •  

Mărul de zahăr este fructul comestibil al Annonei squamosa, cea mai răspândită specie de Annona, originară din climatul tropical din America și Indiile de Vest.

Comercianții spanioli de la bordul galeoanelor Manila care andocau în Filipine l-au adus în Asia.

Fructul este sferic-conic, are 5–10 centimetri în diametru și 6–10 cm lungime și cântărește 100–240 grame cu o coajă groasă compusă din segmente.

Culoarea este de obicei verde pal sau albastru-verde, cu tonuri de roz intens în anumite soiuri. Este unic printre fructele Annona prin faptul că este segmentat; segmentele tind să se separe la maturitate, expunând interiorul.

Pulpa este parfumată și dulce. Semințele tari pot fi măcinate pentru a fi utilizate ca insecticid.

Există, de asemenea, noi soiuri în curs de dezvoltare în Taiwan și Hong Kong. Atemoya sau „ananas-zahăr-măr”, un hibrid între zahăr-măr și cherimoya, popular în Taiwan, deși a fost dezvoltat pentru prima dată în Statele Unite în 1908.

Fructul este similar ca dulceață cu mărul de zahăr, dar are un gust foarte diferit. După cum sugerează și numele, are gust de ananas.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii