Cunoaste lumea

Noutăți

Castelul Coca din Spania

  •  
  •  
  •  

Castelul Coca este un castel situat în municipiul Coca, în centrul Spaniei. A fost construit în secolul al XV-lea și a fost considerat a fi unul dintre cele mai bune exemple de zidărie mudejară spaniolă care încorporează designul și construcția musulmană maură cu arhitectură gotică.

O replică a castelului a fost construită în parcul tematic Mudéjar și o alta, la un raport de 1:25, este plasată în parcul miniatural Minimundus din Klagenfurt, Austria.

Castelul este situat la periferia orașului Coca, la aproximativ 45 de kilometri la nord de Segovia, pe o pantă. Are vedere la meandrul râului Voltoya, afluent al râului Eresma.

Este unul dintre puținele castele spaniole care nu au fost construite pe vârfurile dealurilor; mai degrabă a fost construită pe o esplanadă abruptă.

Coca este locul de naștere al împăratului roman Teodosie I. Situl a fost locuit încă din secolul al II-lea î.Hr., când Arevaci a sosit și s-a stabilit aici. Castelul este înconjurat de un șanț adânc și larg, care este, de asemenea, una dintre caracteristicile fortificatoare, notează wikipedia.

Castelul Coca a fost deținut de binecunoscuta familie aristocratică spaniolă Casa Alba de Tormes (uneori cunoscută sub numele de Casa Alba) până la mijlocul secolului al XX-lea.A

u predat proprietatea Ministerului Agriculturii în 1954. A fost declarată monument național spaniol și este sub protecție. Prin același decret, a fost naționalizat.

Controlul castelului însuși și al terenului alăturat a fost preluat de guvernul Spaniei de la Casa Alba. Nu s-au efectuat lucrări majore de restaurare până în 1954, când au început reparațiile și renovările sponsorizate de stat.

Ministerul însărcinat cu castelul a dorit să-l refacă, astfel încât să poată deschide o școală de formare forestieră. Lucrările de reparații și renovare au fost efectuate sub supravegherea arhitectului spaniol avante garde Miguel de los Santos Nicolás.

Echipa de arhitecți, care l-a inclus pe Francisco Pons Sorolla, a primit carte albă de la Direcția Generală a Artelor Frumoase.

Renovările au durat patru ani și au fost finalizate în 1958. După renovări, „Escuela de Capacitación Forestal” a fost deschis în 1958. Există mai multe camere în Castelul Coca care sunt deschise pentru turiști.

Foto Wikipedia (Benjamín Núñez González)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii