Cunoaste lumea

Noutăți

Asasinarea lui Pancho Villa, mexicanul care a avut curajul să invadeze SUA

  •  
  •  
  •  

Pancho Villa – lider al Revoluției Mexicane, alături de Emiliano Zapata – a fost un personaj-cheie în istoria Mexicului și a avut îndrăzneala să intre în confruntare cu puternicul vecin din nord, SUA. În 1923, Villa a fost prins într-o ambuscadă și împușcat.

Despre Jose Doroteo Arango Arambula, cunoscut sub numele de Pancho Villa, s-au spus multe lucruri. Unii istorici îl înfățișează ca pe un adevărat erou, în vreme ce alții îl prezintă drept un bandit afemeiat și dedicat exceselor.

Unul dintre cele mai controversate episoade ale Revoluției Mexicane în care a fost implicat Pancho Villa a fost invazia orașului american de frontieră Columbus, din New Mexico.

De-a lungul anului 1915, puternica Divizie a Nordului, armata condusă de Pancho Villa, a fost implicată într-o serie de incursiuni violente împotriva Armatei Constituționale Mexicane, condusă de generalul Alvaro Obregon.

Atunci când balanța a început să atârne clar în defavoarea armatei lui Villa, Statele Unite au recunoscut guvernul constituționalist al lui Venustiano Carranza.

Gestul acesta l-a convins pe Villa că premierul însuși a semnat un pact cu liderii de la Washington și că Mexicul avea să devină un simplu protectorat american.

Citește mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii