Cunoaste lumea

Noutăți

Anticorpi de struț pentru detectarea Covid-19

  •  
  •  
  •  

Cercetătorii japonezi au dezvoltat măști care folosesc anticorpi de struț pentru a detecta Covid-19 sub lumină ultravioletă.

Descoperirea, făcută de Yasuhiro Tsukamoto și echipa sa de la Universitatea Prefecturală Kyoto, din vestul Japoniei, ar putea asigura testarea virusului la preț redus, acasă.

Oamenii de știință au început prin a crea un filtru de mască acoperit cu anticorpi de struț care vizează virusul, pe baza cercetărilor anterioare, care arătau că păsările aveau o rezistență puternică la boli.

Într-un studiu, subiecții de testare au purtat măștile, iar după opt ore, filtrele au fost îndepărtate și pulverizate cu o substanță chimică ce strălucește sub lumina ultravioletă dacă virusul este prezent.

Filtrele purtate de persoanele infectate cu Covid străluceau în jurul nasului și gurii.

Echipa speră să dezvolte în continuare măștile, astfel încât acestea să strălucească automat, fără iluminare specială, dacă virusul este detectat.

Tsukamoto a declarat că și-a descoperit propria pozitivitate pentru Covid după ce a purtat una dintre măștile speciale. Diagnosticul a fost confirmat după un test standard.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii