Cunoaste lumea

Noutăți

Mașina care ar putea merge 100 de ani fără să fie reîncărcată!

  •  
  •  
  •  

Tehnologiile avansează într-un ritm amețitor, iar noile soluții tehnice par desprinse din filmele SF. Astfel, au apărut mașinile electrice, mașinile cu motoare pe apă (a căror dezvoltare este blocată pentru că ar distruge toată industria bazată pe gaze și țiței) iar mai nou, se profilează realizarea mașinilor care vor folosi TORIUL în loc de combustibilul tradițional, lucru care ar putea duce autonomia unei mașini până la 100 de ani de utilizare, fără alimentare… Practic, am arunca mașina la fier vechi înainte de a apuca să o alimentăm cu o altă bucată de toriu.

În această variantă Toriul, un material radioactiv, ar fi utilizat pentru a realiza un fascicul laser care încălzește apa, care produce la rândul ei aburi ce pune în mișcare o turbină și astfel se produce energia necesară.

Toriul este unul dintre materialele cele mai dense de pe planetă, un mic eșantion de toriu producând de 20 de milioane de ori mai multă energie decât o cantitate similară de cărbune. Cu toate acestea, va fi nevoie de câteva decenii pentru ca tehnologia bazată pe toriu să poată fi folosită în orice domeniu, dar nu înainte ca acesta să fie utilizat la industria de automobile pentru care se cere modernizarea motoarelor.

cristal-te-torit-silicat-de-toriu-uraniu-pubs.acs_.org_foto: cristal de toriu (silicat natural de toriu)

In prezent, Laser Power Systems, o companie din Connecticut, SUA, dezvoltă o soluție pentru ca autovehiculele să se poată deplasa folosind toriul.

Deşi Toriul pare un element nou în industria auto, Cadillac a experimentat deja această soluţie la World Thorium Fuel Concept.

În India și Australia, dar și în fiordurile Norvegiei, toriul se găsește în nisipul de la suprafață în cantități impresionante și se pare… reprezintă combustibilul nuclear al viitorului. Mai puțin radioactiv decât uraniul, toriul poate fi exploatat în cariere de suprafață, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului și costuri relativ reduse de valorificare.

stire-1-dec-toriu
Cercetătorii români de la Institutul de Fizică Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) afirmă că folosirea toriului în centralele nucleare este indicată și posibilă. Mai ales că, în urma arderii acestuia în reactorul nuclear, nu mai rezultă plutoniu 239, element radioactiv obținut din uraniu, intrebuințat la fabricarea bombei atomice.

“Din combustibilul nuclear uzat, rezultat în urma folosirii toriului în centralele nucleare, nu poate fi extras plutoniul care este folosit pentru bomba atomică, iar exploatarea toriului nu dăunează mediului și este, deocamdată, mult mai ieftină”, spune Mitică Drăgușin, de la Institutul de Fizică Nucleară „Horia Hulubei”, pentru portalul green-report.ro.

energie-w1
Toriul
a fost descoperit de chimistul suedez Jöns Jakob Berzelius în anul 1828, dându-i denumirea după zeul nordic al tunetului, Thor.

surse: politicalblindspot.com, lostateminor.com, green-report.ro
https://www.youtube.com/watch?t=155&v=68A_HPYGdlk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

6 Comments on Mașina care ar putea merge 100 de ani fără să fie reîncărcată!

  1. trandafir ana // 3 iulie 2015 at 7:20 // Răspunde

    vreau sa cumpar masina cu combustibil troil

  2. GO2-Romania.com // 4 septembrie 2015 at 23:07 // Răspunde

    Si de ce nu a fost folosit pana acum? Fiindca nu este in interesul anumitor companii?

  3. Cand preia functia de presedinte al romaniei prima data trebuie sa mearga la ambasada americii sa primeasca ordine ce nu trebuie sa faca. Legal ai voie sa faci o masina free energy dar vei disparea intr-un fel sau altul. America are o agentie secreta foarte puternica si bine organizata care are exclusiv sarcina de a inlatura orice amenintare pentru consumul de petrol

  4. Tentativa asta de a explica functionarea acestei masini este de domeniul comicului: toriul realizeaza un fascicul laser care încălzește apa, care produce la rândul ei aburi ce pune în mișcare o turbină și astfel se produce energia necesară. Eu nu am auzit pina acuma ca un material radioactiv sa „realizeze” laser, sa produca laser, sau prin nu stiu ce procedeu magic sa faca o raza laser. Acuma laseru cela, care de fapt e o raza de lumina, incalzeste apa (cam tot asa cum soarele incalzeste apa), si apoi apa fierbe, si vaporii de apa pun in miscare o turbina si turbina actioneaza un generator electric si produce curent si apoi curentul este trimis la rotile dotate cu electromotoare. Pura fantezie. Seamana foarte bine cu o locomotiva, doar ca foloseste toriu in loc de carbuni. De randament nici nu vreau sa pomenesc, ar fi foarte foarte mic. Iar de dimensiuni nici nu mai vorbesc, ar fi cel mult valabile pentru un vas maritim, in nici un caz pentru o masina.
    Dupa parerea mea, articolul este o tentativa comica de a scrie ceva, valoarea stiintifica fiind zero, din contra, demonstreaza o imaginatie total paralela cu realitatea. Si chiar exista cineva care chiar crede aberatiile sin articol ?!

  5. Da’ bine măi, Sorinel… atunci cei de la Cadillac ce-au adus acolo ca și ConceptCar, un batmanMobile cu carburant alimentat prin perfuzie!? Că după tine, aici, n-a mai avut curajul să comenteze nimeni, văd…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii