Cunoaste lumea

Noutăți

Cetatea Deva dispune de o aplicație de ghidaj pentru telefoanele mobile

  •  
  •  
  •  

Atestată documentar la 1269, Cetatea Deva este astăzi un punct turistic important pentru România. În baza informațiilor date de administrația cetății, aceasta a fost vizitată în medie de 2.000 de turiști pe zi, săptamâna trecută. Accesul în Cetate este gratuit dacă turiștii urcă pe jos, pe la Poarta 1. În situația în care vizitatorii vor să urce la Cetate cu telecabina, prețul unui bilet dus-întors este 12 lei.

Începând cu această saăptămână, cei ce-și propun să viziteze acest monument istoric, au la dispozitie o aplicație pentru telefonul mobil prin care pot afla mai multe informații, având la dispozitie un ghidaj realizat special în format text și audio.

deva“Mesajele se repetă o dată la 30 de minute. Deci, dacă ne plimbăm mai mult prin cetate vom putea primi o nouă notificare”, a declarat coordonatorul proiectului TopCityCard, cei care au lansat noua aplicație.

“Aplicația are incluse 18 puncte de interes situate pe traseul din Cetatea Deva, în fiecare dintre acestea turiștii urmând să primească notificări pe telefonul mobil despre locul în care se află, cu informații de interes în format text și audio, dar și fotografii despre acel loc. Municipiul Deva este al doilea oraș din țară, după Cluj-Napoca, în care funcționează soluția dispozitivelor montate la obiective culturale, pentru descrierea acestora. Aceste dispozitive comunică direct cu aplicația instalată pe mobil și le oferă utilizatorilor detalii despre zona în care se află.” (agerpres)

“Este o variantă modernă de prezentare. Eu cred că informațiile pe care le-am setat aici sunt destul de cuprinzătoare având în vedere faptul că ele sunt citite de pe un device, cum este telefonul mobil. Cine nu știe nimic despre Cetatea Devei va pleca de aici știind suficiente lucruri, iar cine știe deja va fi stimulat să afle mai multe despre această fortificație despre care contele Nicolae Bethlem spunea, prin 1700, că este una dintre cele mai bine construite din Europa, înainte de apariția armelor de foc”, a menționat directorul Centrului multicultural Castrum Deva, Alexandru Deva.

cetate deva nightMădălina Corina Diaconu

surse: agerpres, palo.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii