Cunoaste lumea

Noutăți

Gustul bun dat de cardamom

  •  
  •  
  •  

Ambele forme de cardamom sunt folosite ca arome și condimente de gătit atât în alimente și băuturi, cât și ca medicament. Are un gust puternic, cu un parfum aromat, rășinos.

Cardamomul negru are o aromă mai fumoasă, deși nu amară, cu o răcoare pe care unii o consideră similară cu menta.

Cardamomul verde este unul dintre cele mai scumpe condimente în funcție de greutate, dar este nevoie de puțin pentru a conferi aromă.

Cel mai bine se păstrează în păstaie, deoarece semințele expuse sau măcinate își pierd rapid aroma. Măcinarea păstăilor și a semințelor împreună scade atât calitatea, cât și prețul.

Pentru rețetele care necesită păstăi întregi de cardamom, un echivalent general acceptat este 10 păstăi echivalent cu 1+1⁄2 lingurițe de cardamom măcinat.

Cardamomul este un ingredient comun în bucătăria indiană. De asemenea, este adesea folosit la copt în țările nordice, în special în Suedia, Norvegia și Finlanda, unde este folosit în delicii tradiționale, cum ar fi pâinea scandinavă Yule Julekake, chifla dulce kardemummabullar suedeză și pâinea dulce.

În Orientul Mijlociu, pudra de cardamom verde este folosită drept condiment pentru mâncăruri dulci, precum și arome tradiționale în cafea și ceai.

Cardamomul este folosit în mare măsură în mâncăruri sărate. În unele țări din Orientul Mijlociu, cafeaua și cardamomul sunt adesea măcinate într-un mojar de lemn.

În Asia, ambele tipuri de cardamom sunt utilizate pe scară largă atât în mâncăruri dulci, cât și sărate, în special în sud.

Ambele sunt componente frecvente în amestecurile de condimente, cum ar fi masala indiană și nepaleză și pastele de curry thailandez.

Cardamomul verde este adesea folosit în dulciurile tradiționale indiene și în masala chai (ceaiul condimentat).

Ambele sunt adesea folosite ca garnitură în orezul basmati și alte feluri de mâncare. Semințele individuale sunt uneori mestecate aproape în același mod ca guma de mestecat.

În Coreea, cardamomul Tavoy și cardamomul roșu sunt folosite în ceai numit jeho-tang.

Foto domeniu public, burst shopify Edward Yang


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii