Forma creierului influențează modul în care funcționează

Timp de peste un secol, cercetătorii au crezut că tiparele de activitate cerebrală care ne definesc experiențele, speranțele și visele sunt determinate de modul în care diferitele regiuni ale creierului comunică între ele printr-o rețea complexă de trilioane de conexiuni celulare.
Acum, un studiu condus de cercetătorii de la Institutul Turner pentru Creier și Sănătate Mintală de la Universitatea Monash, au examinat peste 10.000 de hărți diferite ale activității creierului uman și au constatat că forma generală a creierului unei persoane exercită o influență mult mai mare asupra modului în care gândim și simțim.
Studiul, publicat în revista, Nature reunește abordări din fizică, neuroștiință și psihologie pentru a răsturna paradigma veche de un secol, subliniind importanța conectivității complexe a creierului, identificând în schimb o relație neapreciată anterior între forma creierului și activitate.
Autorul principal și cercetătorul doctor James Pang, de la Institutul Turner și Școala de Științe Psihologice a Universității Monash, a spus că descoperirile au fost semnificative, deoarece au simplificat foarte mult modul în care putem studia modul în care funcționează, se dezvoltă și îmbătrânește creierul.
„Lucrarea deschide oportunități de înțelegere a efectelor bolilor precum demența și accidentul vascular cerebral, luând în considerare modele de formă a creierului, care sunt mult mai ușor de tratat decât modelele de gama completă de conexiuni ale creierului”, a spus dr. Pang.
Material de la Universitatea Monash pentru Science Daily
Foto burst shopify Matthew Henry
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu