Catacombele Kom El Shoqafa – unele dintre cele șapte minuni ale Evului Mediu

Catacombele au fost numite Kom El Shoqafa, adică Movila de cioburi, deoarece zona obișnuia să conțină o movilă de cioburi de teracotă care constau în mare parte din borcane și obiecte din lut.
Aceste obiecte au fost lăsate de cei care vizitau mormintele, care aduceau mâncare și vin pentru consumul lor în timpul vizitei.
Cu toate acestea, ei nu doreau să ducă aceste containere acasă din acest loc al morții, așa că le spărgeau. La momentul descoperirii, au fost găsite grămezi cu aceste obiecte sparte.
Necropola este formată dintr-o serie de morminte alexandrine, statui și obiecte arheologice ale cultului funerar faraonic cu influențe elenistice și timpurii imperiale romane.
Datorită perioadei de timp, multe dintre caracteristicile catacombelor din Kom El Shoqafa îmbină punctele culturale romane, grecești și egiptene; unele statui sunt în stil egiptean, dar poartă haine romane și coafură, în timp ce alte caracteristici au un stil similar.
O scară circulară, care a fost adesea folosită pentru a transporta cadavrele decedate în mijlocul ei, duce în jos în mormintele care au fost tunelizate în roca de bază în epoca împăraților antonini (secolul al II-lea d.Hr.).
Instalația a fost folosită apoi drept cameră funerară din secolul al II-lea până în secolul al IV-lea, înainte de a fi redescoperită în 1900 când un măgar a căzut accidental în puțul de acces.
Până în prezent, au fost găsite trei sarcofage, împreună cu alte rămășițe umane și animale care au fost adăugate ulterior.
Se crede că aceste catacombe au fost destinate doar unei singure familii, dar nu este clar de ce situl a fost extins pentru a găzdui numeroase alte persoane.
O altă caracteristică a catacombelor este Sala Caracalla, care conține oase de cai care au fost morminte create pentru caii împăratului Caracalla în anul 215 d.Hr.
Catacombele Kom El Shoqafa („Movila de cioburi”) este un sit arheologic istoric situat în Alexandria, Egipt, și sunt considerate unele dintre cele șapte minuni ale Evului Mediu.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu