Copacul umbrelă

Arborele sânge de dragon are un aspect unic și ciudat, cu o „coroană răsturnată, densă, având forma unei umbrele ținute în poziție verticală”.
Această specie veșnic verde este numită după rășina sa roșu închis, care este cunoscută sub numele de „sânge de dragon”.
Spre deosebire de majoritatea plantelor monocotiledone, Dracaena prezintă o creștere secundară, are chiar zone de creștere asemănătoare cu inelele de copac găsite la speciile de arbori dicotiledone. Împreună cu alte specii arborescente de Dracaena, are un obicei de creștere distinctiv numit „habitus dracoid”.
Frunzele sale se găsesc doar la capătul ramurilor sale cele mai tinere; frunzele sale cad la fiecare 3 sau 4 ani înainte ca frunzele noi să se maturizeze simultan.
Ramificarea tinde să apară atunci când creșterea mugurului terminal este oprită, fie din cauza înfloririi, fie din cauza unor evenimente traumatice (de exemplu, erbivorul).
Fructele sale sunt fructe de pădure mici, cărnoase, care conțin intre 1 – 4 semințe. Pe măsură ce se dezvoltă, se schimbă de la verde la negru, apoi devin portocalii când sunt coapte.
Boabele sunt consumate de păsări și astfel sunt dispersate. Semințele au un diametru de 4–5 mm și cântăresc în medie 68 mg. Boabele emană o rășină de un roșu intens, cunoscută sub numele de sânge de dragon.
Ca și alte monocotiledonate, cum ar fi palmierii, arborele de sânge de dragon crește din vârful tulpinii, cu frunzele lungi și rigide purtate în rozete dese la capăt.
Se ramnifică la maturitate pentru a produce o coroană în formă de umbrelă, cu frunze care măsoară până la 60 cm lungime și 3 cm lățime.
Trunchiul și ramurile copacului sângelui dragonului sunt groase și robuste și prezintă ramificații dihotomice, unde fiecare dintre ramuri se împarte în mod repetat în două secțiuni.
Arborele sânge de dragon, este originar din arhipelagul Socotra, parte din Yemen, situat în Marea Arabiei.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu