Biscuiții populari din perioada sărbătorilor de iarnă

Biscuiții cu unt cunoscuți și sub denumirea de biscuiți danezi, sunt prăjituri originare din Danemarca, constând din unt, făină și zahăr.
Biscuitul cu unt este adesea catalogat drept „prăjitură crocantă” datorită texturii sale, cauzată parțial de cantitatea de unt și zahăr.
În general, este necesar să se răcească aluatul pentru a permite manipularea corespunzătoare.
Fursecurile cu unt, cele mai elementare, nu au arome, dar sunt adesea aromate cu vanilie, ciocolată și nucă de cocos și/sau acoperite cu cristale de zahăr.
Ele vin, de asemenea, într-o varietate de forme, cum ar fi cercuri, pătrate, ovale, inele și forme asemănătoare covrigului și cu o varietate de aspect, inclusiv marmorate, în carouri sau simple.
Cu ajutorul pungilor se pot realiza forme răsucite. În unele părți ale lumii, cum ar fi Europa și America de Nord, prăjiturile cu unt sunt adesea servite în perioada Crăciunului.
Fursecurile cu unt sunt, de asemenea, un cadou foarte popular în Hong Kong, în special în timpul Anului Nou Chinezesc.
Danemarca a fost un exportator remarcabil de fursecuri cu unt de mulți ani, în special în SUA și Asia.
Fursecurile sunt făcute în multe soiuri, iar prăjiturile cu unt de calitate industrială exportate sunt de obicei ambalate și vândute în cutii, Royal Dansk fiind un exemplu notabil.
„Compania Royal Dansk” a fost înființată în 1966 în Helsingør, Danemarca.
În 1990, a fuzionat cu o altă companie de biscuiți, Kjeldsen, ale cărei prăjituri cu unt sunt deosebit de bine cunoscute în Hong Kong și China.
Fuziunea a format compania Kelsen. Kelsen a fost achiziționat de Campbell în 2013, și apoi vândut producătorului italian Ferrero în 2019 pentru 300 de milioane de dolari.
Cutia de tablă albastră prezintă o imagine a fermei Hjemstavnsgaard de pe insula Funen din Danemarca.
Recipientul a devenit o parte a culturii populare, mulți oameni păstrând cutia de tablă și folosind-o pentru depozitarea altor articole, de obicei materiale de cusut.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu