Sorgul reduce stresul oxidativ al organismului

Sorgul este una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice, fiecare porție aducând un aport de 48% din consumul de fibre recomandat zilnic și același procent de carbohidraţi.
Fibrele dietetice ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv, prevenind apariţia unor probleme ca balonarea, crampele, durerile de stomac.
Cercetătorii de la Universitatea din Georgia, SUA, au evaluat compuşii diverselor tipuri de sorg şi au constatat că soiurile negre şi sumac ale acestei cereale au niveluri semnificative de antioxidanţi, care au rolul de a proteja în fața agresiunilor de tot felul din viața omului modern, de la hrană nesănătoasă la metale grele, prin reducerea stresului oxidativ al organismului.
Ca urmare, sorgul contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire. Sorgul este una dintre cerealele care nu au fost modificate genetic până în prezent.
Studii numeroase au arătat că un consum regulat de sorg poate fi corelat cu scăderea riscurilor apariției unor forme de cancer al tractului digestive.
Sorgul asigură și 47% din necesarul zilnic de fier, care protejează organismul împotriva anemiei, favorizând producerea de celule roşii în sânge, sporeşte circulaţia sângelui şi măreşte nivelul de energie.
Un consum regulat al acestei cereale a demonstrat efecte antiinflamatorii.
Potrivit nutriționiștilor, boabele de sorg pot controla nivelul de colesterol „rău”. Una dintre cele mai importante urmări este menținerea sănătății inimii.
Totodată, sorgul conţine o cantitate mare de tanin, care restricţionează absorbţia amidonului de organism, reglând astfel nivelul de glucoză şi insulina.
Prin conţinutul ridicat de vitamina B6, sorgul este considerat un aliment ideal pentru persoanele cu stare de dispoziție volatilă, predispuse la anxietate.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu