Cunoaste lumea

Noutăți

Insula mareelor din Bretania, Franța (FOTO)

  •  
  •  
  •  

Acum o insulă stâncoasă de maree, Mont-Saint-Michel a ocupat o mare parte de uscat în vremuri preistorice.

Pe măsură ce nivelul mării a crescut, eroziunea a remodelat peisajul de coastă și în golf au apărut mai multe aflorințe de granit, care au rezistat uzurii oceanului mai bine decât stâncile din jur.

Insula are o circumferință de aproximativ 960 m, iar punctul său cel mai înalt este de 92 m deasupra nivelului mării.

Mont-Saint-Michel a fost folosită în secolele al VI-lea și al VII-lea ca fortăreață armoricană a culturii și puterii galo-romane până când a fost jefuit de franci, punând astfel capăt culturii transcanalului care exista de la plecarea romanilor în 460.

Din secolul al cincilea până în secolul al optulea, Mont Saint-Michel a aparținut teritoriul Neustriei și, la începutul secolului al IX-lea, a fost un loc important în marșurile Neustriei.

În 1067, mănăstirea Mont Saint-Michel și-a oferit sprijinul lui William Cuceritorul în revendicarea sa la tronul Angliei.

În timpul Războiului de o sută de ani, Regatul Angliei a făcut atacuri repetate asupra insulei, dar nu a reușit să o cucerească din cauza fortificațiilor îmbunătățite ale abației.

A urmat folosirea insulei pentru prizonieri politici de seamă. După 1836, personalități influente, inclusiv Victor Hugo, au lansat o campanie de restaurare ceea ce era văzut ca o comoară arhitecturală națională.

În 1872, arhitectul francez Édouard Corroyer a fost responsabil de evaluarea stării insulei. I-au trebuit aproximativ doi ani să-și convingă ministrul să clasifice Mont Saint-Michel ca monument istoric și a fost declarat oficial ca atare în 1874.

În timpul ocupației Franței în cel de-al Doilea Război Mondial, soldații germani au ocupat Mont Saint-Michel, unde au folosit biserica St. Auburn ca punct de observație.

După invazia inițială de Ziua Z de către aliați, mulți soldați germani epuizați s-au retras în fortărețe precum Mont Saint-Michel. La 1 august 1944, trupele aliate au intrat în Mont Saint-Michel.

Ei au fost însoțiți de doi reporteri britanici, Gault MacGowan de la New York Sun și Paul Holt de la London Daily Express.

Mont Saint-Michel și golful său au fost adăugate pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial în 1979 și a fost listată cu criterii precum semnificația culturală, istorică și arhitecturală, precum și frumusețea naturală și creată de om.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii