Lego, un joc mai căutat astăzi decât în trecut. Află cine l-a inventat!

Tinerii din ziua de azi stau ore în șir lipiți de ecranele calculatoarelor sau tabletelor, pentru a-și petrece timpul cu jocurile video. Totuși, se pare însă că unele jucării tradiționale nu și-au pierdut nimic din puterea lor, în ciuda exploziei tehnologiei electronice.
Jocul Lego a fost numit de către experții din domeniul jocurilor și jucăriilor din Marea Britanie, ca cea mai folosită jucăria din toate timpurile, datorită combinației de distracție, creativitate și valoare ca preț de cumpărare. Jocul de Scrabble s-a clasat al doilea pe listă, urmat de farfuriile zburatoare tip Frisbee și jocul Monopoly.
Cutiile cu Lego dispar imediat din magazine, în special înainte de Crăciun. „Este clar modul în care copilul selectează jucăriile. Sunt influențați de filme, jocuri și de părinți„, a declarat Mike Coogan de la magazinul pentru copii Toys R Us.
Lego este o linie de jucării de construcție, realizate din plastic, fabricate de Grupul Lego, o companie privată cu sediul în Billund, Danemarca.
Totul a început în atelierul lui Ole Kirk Christiansen (1891-1958), un tâmplar din Billund, Danemarca, care făcea jucării din lemn. În 1934, compania sa a ajuns să fie numită „Lego”, derivat din daneză „leg godt”, ceea ce înseamnă „joacă bine”.
Grupul Lego a început fabricarea „cărămizilor” de jucărie în 1949. De atunci filiale Lego s-au dezvoltat la nivel mondial. Au fost create filme, jocuri, concursuri, și șase parcuri de distracții Legoland. Până în luna iulie 2015, au fost produse 600 de miliarde de piese de Lego, iar din februarie 2015, Lego înlocuiește marca Ferrari ca „marca cea mai puternică din lume„.
Sunt 92 de magazine în lume: 68 în Statele Unite, 13 în Regatul Unit, 9 în Germania, 6 în Canada, 2 în Franța, 1 în Austria, 1 în Belgia, 1 în Peru, 1 în Croația, și 1 în Danemarca). Deschiderea fiecărui magazin este sărbătorită cu evenimente la care un „Master Model Builder” creează, cu ajutorul voluntarilor, dintre care cei mai mulți sunt copii, o statuie în mărime naturală, care este apoi afișată la noul magazin, timp de mai multe săptămâni.
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
surse: bbcnews.com, lego wear, the lego group
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu