Dinozaurii găsiți în Irlanda au fost descriși, oficial, pentru prima dată

Singurele oase de dinozaur găsite vreodată în Irlanda au fost recent confirmate formal pentru prima dată, de o echipă de experți de la Universitatea din Portsmouth și Queen’s University din Belfast, condusă de Dr. Mike Simms, curator și paleontolog la National Museums NI.
Cele două oase fosile au fost găsite de regretatul Roger Byrne, un profesor și colecționar de fosile, care le-a donat împreună cu multe alte fosile Muzeului Ulster.
Analiza a confirmat că provin din rocile jurasice timpurii găsite în Islandmagee, pe coasta de est a județului Antrim. Muzeul Ulster a anunțat planurile de a le expune, anunță revizta Geology Page.
Inițial s-a presupus că fosilele provin de la același animal, dar echipa a fost surprinsă să descopere că provin din doi dinozauri complet diferiți.
Studiul, utilizând cea mai recentă tehnologie disponibilă, a identificat tipul de dinozaur din care provine fiecare. Unul face parte dintr-un femur (osul piciorului superior) al unui mâncător de plante cu patru picioare numit Scelidosaurus.
Cealaltă face parte din tibia (osul piciorului inferior) al unui mâncător de carne cu două picioare similar cu Sarcosaurus.
Muzeul Ulster este casa comorilor Irlandei de Nord – trecut și prezent. Colecțiile bogate de artă, istorie și științe ale naturii vă duc într-o călătorie pe tot globul și până la capătul cosmosului.
Colecțiile de științe naturale ale Muzeului dețin mai mult de jumătate de milion de exemplare din Irlanda de Nord și nu numai. Balene puternice și melci mici, flori și ciuperci, fosile și meteoriți – acestea sunt doar câteva dintre exemplarele diverse pe care le deține.
Multe dintre cele mai inedite sunt expuse. Altele formează o colecție de referință uriașă pe care oamenii de știință și alți utilizatori ai muzeului o pot consulta.
Foto Ulster Museum
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu