Cunoaste lumea

Noutăți

Noua sculptură mascată adusă în Catedrala Sf. Albans după restaurare, este dezastruoasă!

  •  
  •  
  •  

Catedrala St Albans din Hertfordshire este cel mai vechi loc de cult creștin continuu din Marea Britanie și lucrările de restaurare a altarului său medieval au fost finalizate.

Dar adăugarea unei noi sculpturi care poartă o mască pe față este dezgustătoare și este asemănătoare cu produsele mascate de Moș Crăciun și Iepurașul de Paște și multe altele cu care am fost afectați de la începutul focarului Covid-19.

Site-ul web al Catedralei St Albans a anunțat că altarul medieval Sf. Amfibal, situat lângă altarul Sf. Alban, primul sfânt al Marii Britanii, a fost readus la gloria sa anterioară.

Dar, în mod clar, adăugarea unui om mascat la prețiosul altar nu a avut în vedere asemănarea istorică, notează revista Ancient Origins.

Printre gama de sculpturi, vizitatorii vor putea observa o adăugare modernă a unui bărbat purtând o mască de față pentru a comemora proiectul de restaurare a altarului care are loc în timpul pandemiei„, relatează site-ul web al Catedralei.

În timp ce intențiile ar fi putut fi comemorative, adăugarea unui bărbat mascat modern pe un altar medieval – unul dintre cele 13 altare medievale din piedestal din Marea Britanie – a politizat lucrările de restaurare și, pentru unii, a lăsat un gust amar.

Catedrala St Albans, oficial Catedrala și Biserica Abbey din St Alban, dar adesea denumită local ca „Abbey”, este o catedrală a Bisericii Angliei din St Albans, Anglia.

O mare parte din arhitectura sa datează din timpurile normande. A încetat să mai fie o mănăstire în urma dizolvării sale în secolul al XVI-lea și a devenit catedrală în 1877.

Deși legal este o biserică catedrală, diferă în anumite informații de majoritatea celorlalte catedrale din Anglia, fiind folosită și ca biserică parohială, dintre care decanul este rector cu aceleași puteri, responsabilități și îndatoriri ca și ale oricărei alte parohii.

Cu o lungime de 85 de metri, are cea mai lungă navă din orice catedrală din Anglia, aflăm de la Wikipedia. Probabil fondată în secolul al VIII-lea, actuala clădire are o arhitectură normandă sau romanică din secolul al XI-lea, cu adăugiri gotice și secolului al XIX-lea.

Episcopul catedralei Sf. Albans este Alan Smith, instalat în septembrie 2009. Jonathan Smith este Arhidiaconul Sf. Albans, instalat în octombrie 2008. La 2 iulie 2004, Jeffrey John a devenit al nouălea decan al catedralei.

Robert Runcie, mai târziu arhiepiscop de Canterbury, a fost episcop de St Albans din 1970 până în 1980 și s-a întors să locuiască în oraș după pensionare; el este comemorat de un gargou pe catedrală, precum și înmormântat în cimitir.

Colin Slee, fost decan al Catedralei Southwark, era sub-decan la St Albans sub conducerea lui Runcie și decanul de atunci, Peter Moore.

Reședința episcopului, Abbey Gate House, se află în Abbey Mill Lane, St Albans, la fel ca și casa episcopului de Hertford. Eric James, capelan extraordinar pentru regină, a fost canonic la St Albans timp de mulți ani.

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii