Cercetarea românească, susținută de Ministerul Educației și Cercetării din Fonduri Structurale

La propunerea Ministerului Educației și Cercetării, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind aprobarea Mecanismului de susţinere a cercetătorilor români care au obţinut Certificate de excelenţă din partea Comisiei Europene ca urmare a apelurilor pentru Burse Individuale Marie Skłodowska-Curie din cadrul Programului Orizont 2020.
Acțiunile Marie Skłodowska-Curie fac parte din Programul-cadru al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont 2020, Pilonul „Excelenţă ştiinţifică”, fiind proiecte dedicate resurselor umane din domeniul cercetării.
Rolul lor este să finanțeze colaborarea pe termen lung între instituțiile academice și non-academice (instituții de învățământ superior, organizații de cercetare, sectorul privat, asociații etc.), prin încurajarea mobilității transfrontaliere și inter-sectoriale a cercetătorilor, sprijinind cercetători excepționali în toate etapele carierei lor, indiferent de naționalitate.
În urma evaluării apelului pentru burse individuale din 2019, 17 aplicaţii din România au primit certificate de excelenţă, 55 fiind acordate în anii precedenţi (2016-2018).
Conform ultimelor statistici privind participarea României în Programul Marie Sklodowska-Curie, 346 de cercetători au primit finanţare până în acest moment în diverse tipuri de proiecte MSCA. De asemenea, 65 de organizaţii-gazdă din România au contractat granturi în valoare de peste 12 milioane de euro…
Citește mai mult: Știință și Tehnică
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu