Cunoaste lumea

Noutăți

10 motive pentru care trebuie să înlocuiești cafeaua de dimineață cu CEAIUL de GHIMBIR!

  •  
  •  
  •  

Nu vei mai vrea sa auzi de cafea dupa ce vei afla BENEFICIILE CEAIULUI de GHIMBIR! Iata 10 motive care te vor convinge sa renunti la viciu…

Daca esti unul dintre oamenii dependenti de cafeaua de dimineata, ai face bine sa citesti acest articol, iar in acest fel vei afla ce alta bautura minunata iti poate revigora simturile, fara a te afecta in niciun fel.

Este vorba despre CEAIUL DE GHIMBIR, beneficiile sale fiind remarcabile. Iata despre ce este vorba:

1. Actioneaza ca un medicament natural pentru migrene si dureri de cap. CEAIUL de GHIMBIR este binecunoscut pentru puterile sale curative, poate ajuta in cazuri de greata pana la reducerea durerilor menstruale. Savureaza un astfel de ceai de dimineata si iti vei revigora celulele antioxidante, antibacteriene si antiinflamatorii.

Ghimbirul contine substante antiinflamatorii care joaca un rol cheie in combaterea migrenelor si a durerilor de cap. Aceste substante inhiba sinteza prostaglandinelor ( Grup de substante derivate din acizi grasi esentiali, prezente in majoritatea tesuturilor din organism; se obtin si pe cale sintetica. Au rol important in diverse procese fiziologice si patologice) care cauzeaza inflamatii si durere, culminand cu durerile de cap, chiar si stari de voma si greata.

Asa ca, data viitoare cand vei avea o durere insuportabila de cap, fa-ti un ceai de ghimbir si asteapta sa-ti treaca.

2. Trateaza tusea, raceala si durerile de gat. Deoarece provoaca secretiile de mucus si saliva, CEAIUL de GHIMBIR vindeca TUSEA. GHIMBIRUL are PROPRIETATI ANTIHISTAMINICE, care ajuta in tratarea alergiilor, asa ca te va scapa rapid de tuse si raceala. Pentru efecte imediate, bea doua cani de ceai pe zi.

3. Ajuta in tratarea infectiilor rinichiilor. Ghimbirul contine un ulei volatil, ce are puternice proprietati antibiotice. Gratie celorlalte efecte antiinflamatorii si anti-microbiene, acest condiment are efecte benefice asupra rinichilor. Este un excelent adjuvant in aceste situatii si poate fi luat alaturi de un tratament alopat. Bea o cana de ceai dimineata si una seara, iar beneficiile sale nu vor intarzia sa apara.

4. Reduce durerile menstruale. Uleiul volatil continut de ghimbir inhiba producerea hormonilor si reduce durerile provocate de menstruatie. Are de asemenea rolul de a reduce crampele ce pot surveni in aceasta perioada, in acest fel vei scapa de durerile menstruale. Cel mai bine ar fi sa bei o cana de ceai pe zi, inainte cu 2-3 zile de menstruatie.

5. Te scapa de scurgerile nazale. Daca te confrunti cu asa ceva, afla ca ceaiul de ghimbir este un excelent remediu
pentru a controla acest tip de scurgeri sau inflamatii. Acest lucru se petrece tocmai gratie proprietatilor anti-inflamatorii si anti-bacteriene ale ghimbirului. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa bei cat mai des ceai de ghimbir.

6. Stimuleaza sistemul digestiv. Ghimbirul abunda in antioxidanti, acestia avand un rol cheie atunci cand vine vorba de absortia si asimilarea nutrientilor, ajutand astfel in procesul de digestie. De asemenea ajuta la dizolvarea proteinelor prezente in mancarea ta si protejeaza stomacul impotriva ulcerelor, datorita secretiei de mucus. Asa ca, daca suferi din pricina indigestiei sau a aciditatii, bea o cana de ceai de ghimbir, ca sa te revigorezi.

7. Previne mai multe tipuri de cancer. Un studiu recent a aratat ca ghimbirul are abilitatea de a induce moartea celulelor canceroase (apoptoza) si de asemenea suprima activitatea moleculelor proteinelor responsabile cu cancerul. Desi a fost demonstrat ca ghimbirul are un efect benefic in cazul mai multor tipuri de cancer, se pare ca actioneaza cel mai bine impotriva celui ovarian. Daca vrei sa beneficiezi de aceste efecte, bea in fiecare dimineata cate o cana de ceai de ghimbir.

8. Eficient impotrtiva durerilor provocate de artrita. Gratie faptului ca are proprietati anti-inflamatorii, poate ajuta in cazul bolilor cronice, precum artrita. Ceaiul de ghimbir este eficient si pentru durerile musculare.

9. Creste apetitul. In cazul in care nu ai pofta de mancare, ceaiul de ghimbir este din nou raspunsul. Acesta stimuleaza producerea sucurilor digestive, iar in schimb, iti va creste apetitul. Este un excelent remediu natural, ajutand la eliminarea toxinelor din stomac.

10. Imbunatateste circulatia sangelui. In caz ca nu stiai, ceaiul de ghimbir este excelent si atunci cand vine vorba de sanatatea inimii tale. Studiile au aratat ca ghimbirul are capacitatea de a preveni cheagurile, imbunatateste circulatia sangvina si scade colesterolul.

CEAIUL de GHIMBIR – cum sa-l prepari la tine acasa?

– ai nevoie de o bucata medie de ghimbir, care se spala si se curata
– se taie in felii subtiri sau bucatele mici
– acestea se pun intr-o cana cu apa fierbinte si se lasa la macerat aprox 10-15 min, dupa care se strecoara
– poti sa adaugi miere, sirop de stevie sau suc de lamaie ( optional)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

9 Comments on 10 motive pentru care trebuie să înlocuiești cafeaua de dimineață cu CEAIUL de GHIMBIR!

  1. ANGELA TARZIU // 28 aprilie 2015 at 16:03 // Răspunde

    TUTUROR MULTĂ SĂNĂTATE LA MINTE , INIMĂ ȘI TRUP !

  2. daniel danaila // 29 aprilie 2015 at 14:43 // Răspunde

    Multumim!
    avem nevoie de asemenea informatii.

  3. Dimitriu Maria // 3 mai 2015 at 18:24 // Răspunde

    Este foarte neclar ce inseamna „o bucata medie” de ghimbir.
    Ai putea sa ne spui cam cate grame de ghimbir sa fie la o cana de ceai ?

    • Daniel Roxin // 3 mai 2015 at 18:29 // Răspunde

      ceaiul trebuie sa fie intens. Puneti, ca volum, cat o nuca mare, dati pe razatoare si reglati si duupa gust

  4. se poate face si din pulbere? din ghimbit macinat ? daca da ce cantitate se foloseste?

  5. Remediu pentru dureri de gat, raceala:
    Se ia o bucata de radacina proaspata de ghimbir( cat o nuca mare), se curata usor, se rade, se stoarce. Lichidul obtinut de amesteca in parti egale cu zeama de lamaie si cu miere. Se consuma cu lingurita ,in mai multe etape pe parcursul a 2 zile .Rezidul ramas in urma stoarcerii se usuca si se foloseste ca ceai , ca atare sau in amestecuri cu alte plante.
    Obs. se poate prepara si o cantitate mai mare, dar in maestecul de lichide se va mentine proportia de parti egale. Lichidul obtinut e bine de pastrat la rece.

  6. Ghimbirul se poate rade pe o razatoare mica dupa care se pune in congelator intro cutie de plastic. Apoi cand avem nevoie luam cate o lingurita si adaugam in ceai sau in mancare. Eu adaug in orice tocana de carne sau legume alaturi de usturoi si alte condimente. Insa gustul si parfumul unui ceai in care adaugi ghimbir si lamaie este neegalat de nimic altceva, pe langa efectele pentru sanatate.

  7. Se poate folosi pulberea de gjimbir in loc de radacina, pentru ceai sau alt preparat cy ghimbir?

  8. Pentru cei care beau cafea deoarece au tensiunea mica, ceaiul de ghimbir ar fi un dezastru: GHIMBIRUL SCADE TENSIUNEA. Pentru aceasta categorie, ceaiul de maciese este cel mai indicat. In rest, folosit in mincaruri ca si condiment este excelent, iar calitatile terapeurice sunt deosebite.

Lasă un răspuns la Anca Anulează răspunsul

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii