Noutăți

Zhouzhuang, mica Veneție din China. Orașul construit acum 800 de ani în care se circulă doar cu… “gondola”

  •  
  •  
  •  

Zhouzhuang este una dintre cele mai renumite “orașe de apă” din China. Situat între Lacul Tai și Shanghai, la aproximativ 55 km sud-est de orașul Suzhou. Zhouzhuang este traversat de o reţea de canale, care comunică cu râurile şi lacurile din jur.

Așezarea este unică datorită caselor cu două etaje care flanchează căile înguste de navigație și a celor 14 poduri construite în perioada 1271-1368, în timpul dinastiei Yuan și între 1368-1644, perioadă în care China era sub dinastia Ming dar și mai târziu în timpul dinastiei Qing. De fapt 60% dintre construcții aflate astăzi în oraș sunt din acele vremuri, fiind extrem de bine conservate.

zhouzhuang-5[2]

Simbolul oraşului Zhouzhuang este considerat a fi „Podul Dublu”, format din două poduri poziţionate astfel încât să formeze un unghi drept peste un mic pârâu. Acestea au fost construite în timpul domniei lui Wanli din perioada 1573-1619.

Casa Shen construită în 1742 de către un descendent a lui Shen Wansan, un om extrem de influent și bogat în cadrul dinastiei Ming, este cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă. Casa cu două etaje are mai mult de 100 de camere şi o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Proprietatea cuprinde inclusiv un debarcader, o sală pentru servit ceaiul şi o sală special construită pentru primirea oaspeților și desfășurarea diferitelor evenimente sociale.

zhouzhuang-6[2]

Altă clădire care atrage vizitatorii este Casa Zhang, construită în timpul dinastiei Ming. Cu o suprafaţă de peste 1.800 de metri pătraţi, casa are 6 curţi şi mai mult de 70 de camere. Râul Ruojing trece, de fapt, prin Zhang Ting, astfel încât ambarcaţiunile de mici dimensiuni pot intra în casă prin curţile sale.

Zhouzhuang este un oraș mic ce poate fi vizitat doar cu ajutorul “gondolei”.

zhouzhuang-7[2] zhouzhuang-1[6] zhouzhuang-4[5] zhouzhuang-3[5] zhouzhuang-8[2]

 sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii