Noutăți

Zgomote bizare, de mare intensitate, s-au auzit în diferite zone ale lumii. Originile acestor recente fenomene sonore sunt misterioase!

  •  
  •  
  •  

Un serie de fenomene sonore stranii au avut loc, în ultimele două luni, în diferite locuri ale lumii, iar explicațiile sunt mai dificil de găsit. Este vorba, arată www.mnn.com, precum și www.news.com.au, despre un bubuit misterios, care i-a pus pe gânduri, până acum, pe locuitorii unor zone ale Orientului Mijlociu, SUA (Colorado și Alabama), Marii Britanii sau Australiei. E posibil ca sunetul ce pare „venit din cer” să aibă origini pământene, însă inaccesibile, necunoscute cetățenilor de rând.

Un asemenea eveniment s-a produs la 20 noiembrie în Alabama, când un fel de tunet a făcut pereții caselor să trepideze și i-a înspăimântat pe unii dintre cetățeni. Nu peste multă vreme, sunete de acest fel s-au auzit și în Colorado. În Australia, misteriosul și neobișnuitul bubuit s-a auzit mai devreme, la 10 octombrie, în orașul Cairns. Peste două săptămâni, un zgomot similar s-a auzit în peninsula Eyre din sudul Australiei. În Regatul Unit, fenomenul a fost sesizat în comitatul Yorkshire.

Desigur, nu puteau lipsi explicațiile, formulate, adesea, chiar de către cei care au auzit puternicele zgomote. S-a susținut că ar fi fost vorba despre „boom-ul sonic”, determinat de către avioanele militare care ar fi efectuat zboruri de antrenament. S-a mai spus că ar fi implicați meteorii, care ar fi explodat în aer. S-a mai afirmat că s-ar putea ca șirul de fenomene să fi fost legat de ploaia de meteori Leonide, petrecută în luna noiembrie, ceea ce ar putea explica manifestarea la nivel global a misteriosului fenomen sonor. Pe de altă parte, meteorii la care facem referire au fost de dimensiuni prea mici, pentru a cauza vacarmul pe care l-au acuzat martorii fenomenelor.

harta

Alabama

Există și posibilitatea ca toate aceste zgomote puternice să nu fi avut legătură unul cu altul, să fi avut origini diferite. Acest lanț bizar de fenomene acustice, care s-au petrecut în multiple locuri (64 la număr, în total) și în zile sau săptămâni diferite din perioada octombrie-noiembrie a acestui an, lasă, în continuare, loc de explicații. Enigma persistă!zgomot

sunet

Surse: www.news.com.au, www.mnn.com, www.thebritishjournal.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Zgomote bizare, de mare intensitate, s-au auzit în diferite zone ale lumii. Originile acestor recente fenomene sonore sunt misterioase!

  1. Cosmonautul Tulburat // 2 decembrie 2017 at 11:59 // Răspunde

    H.A.A.R.P. a fost inchis pt ca technologia era invechita. Versiunea mai noua este mobila si poate fi transportata pe apa la fel ca pe uscat in ascuns, montata si demontata rapid. Ori vin extraterestrii sa ne rapeasca cetatenii tulburati.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii