AIM radionica curs online

Noutăți

Zgâriere-nori cu jaluzele care își schimbă forma în funcție de mișcarea soarelui. Galerie foto

Aceste turnuri gemene de birouri  din Abu Dhabi împrumută forme de la elemente arhitecturale arabe tradiționale pentru a crea un mod inovator de protecție față de razele soarelui. Cele două turnuri sunt acoperite de panouri uriașe mecanizate care urmăresc razele soarelui pentru a le bloca.

Întreaga idee a fost inspirată de masharabiya, o formă de protecție solară ornată, care protejează ferestrele caselor de lumina soarelui în lumea arabă.

geometric-sun-shades-al-bahar-towers-abu-dhabi-6

Ecranele, controlate de calculatoare, se deschid, se închid și se miscă pe orizontală pentru a bloca lumina soarelui. Cele două turnuri construite în 2012 sunt îmbrăcate în sticlă, iar panourile de tip jaluzele sunt gândite să blocheze căldura generată de lumina soarelui, reducând-o practic cu cel puțin 50%, lucru ce ajută și la economisirea curentului folosit de sistemele de aer condiționat. 

geometric-sun-shades-al-bahar-towers-abu-dhabi-37geometric-sun-shades-al-bahar-towers-abu-dhabi-18 geometric-sun-shades-al-bahar-towers-abu-dhabi-19 geometric-sun-shades-al-bahar-towers-abu-dhabi-25surse: boredpanda.com, aedas.com

Traducerea: Mădălina Diaconu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii