Noutăți

Zăpadă în paradisul tropical. Insula Hawaii a fost lovită de un val de frig extrem de neobișnuit

Părți ale însoritului stat Hawaii, locul de vacanță preferat de mulți americani care doresc ca de sărbători să fie feriți de vreme capricioasă, a fost acoperit cu o pătură groasă de zăpadă în ultimele zile, fenomen extrem de neobișnuit. Meteorologii susțin că este nefiresc ca o asemenea cantitate de zăpadă să cadă tocmai aici. în unele zone mai înalte stratul de zăpadă măsoară 90 de centimetri!!!

zapada-1

Cel mai mare strat de zăpadă s-a depus pe vârfurile muților Mauna Kea și Mauna Loa, lucru ce a determinat autoritățile să interzică accesul turiștilor în aceste zone extrem de vizitate până la începutul săptămânii viitoare.

zapada-2

Potrivit institutului de meteorologie de peste ocean, citat de cei de la The Sun, cea mai rece temperatură înregistrată vreodată în Hawaii, a fost -11C. Acest lucru se întâmpla într-o zi de 17 mai a anului 1979.

Hawaii este de obicei un loc călduros, cu o temperatură medie cuprinsă între 23 și 29 °C. Mai mult, în ultimii ani temperaturile din Hawaii au crescut, în special pe timpul nopților, ceea ce face ca acest strat de zăpadă să demonstreze încă o dată faptul că natura este mereu surprinzătoare.

hawaii2

sursa: thesun.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii