Noutăți

Zăpada de culoare portocalie – peisajul marțian în care s-au transformat unele zone muntoase din Rusia

Deși seamănă cu un peisaj marțian, aceste fotografii sunt realizate în Rusia. Potrivit BBC, această zăpadă portocalie este creată de particulele fine de nisip ridicate din Sahara și purtate de nori spre Europa de Est. Potrivit meteorologilor, fenomenul are loc o dată la cinci ani, însă recunosc faptul că anul acesta a căzut mai multă zăpadă colorată decât în anii anteriori, lucru ce a atras atenția mass-mediei și a turiștilor aflați la schi în stațiunile din Rusia.

“A existat mult nisip sau praf ridicat din Africa de Nord și Sahara, care s-a abătut către estul Europei lovind Rusia, Bulgaria, România. Privind imaginile prin satelit a celor de la NASA, vedem foarte mult nisip și praf în atmosferă de deasupra Mării Mediterane, întreptându-se spre nord. Când plouă sau ninge acolo unde este nisip în atmosferă, atunci acele precipitații capătă o culoare portocalie”, a declarat meteorologul Steven Keates de la Oficiul Metropolitan al Regatului Unit pentru The Independent.

http:_o.aolcdn.com_hss_storage_midas_553bdeca769eca53cb3e58582ee41a0d_206244363_Screen+Shot+2018-03-26+at+6.04.25+AM.png 9586366-3x2-700x467 Master orange_snow_new_crop_1024

sursa: https://www.sciencealert.com/orange-snow-eastern-europe-russia-sahara-sandstorm

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii