Noutăți

“Zalmoxis te iubește!” – Platoul Bucegi și imaginile deplorabile care afectează turismul în România

 •  
 •  
 •  

Cu toții am auzit despre sau am văzut Sfinxul din Bucegi și Babele. De acolo de sus, de pe platoul Bucegilor, poți vedea până departe și poți admira peisajul sălbatic… Iar astăzi, în condițiile în care accesul în această zonă este cât se poate de facil, el realizându-se atât cu telecabina, cât și cu mașina, și numărul turiștilor români și străini este din ce în ce mai mare.

Cu toate acestea, autoritățile sunt la fel de iresponsabile și de dezinteresate de curățenie, promovarea turismului și imaginea României, ca în multe alte locuri din țară. În consecință, Platoul Bucegilor îi întâmpină pe turiști cu gunoaie, cu indicatoare ruginite pe care nu se mai înțelege scrisul sau cu cadre deplorabile precum cel din imaginea de mai jos:

zalmoxis te iubeste

Și ca să înțelegeți cum pun unii primari problema, vă redăm o discuție avută de un reporter Pro Tv cu primarul din Bușteni, responsabil de această zonă:

Primar: Nu ar trebui sa existe niste cosuri de gunoi acolo. Cosurile de gunoi genereaza gunoi.
Reporter: Mie nu imi convine, ca turist, sa vad mizeriile acolo.
Primar: Ba da, trebuie sa va convina.
Reporter: De ce?
Primar: Pentru ca turistii le-au facut.

Că mulți dintre “turiști” sunt niște ghiolbani, este un lucru adevărat, dar asta nu este o scuză pentru un edil care trebuie să găsească soluții la orice problemă. Și vorba aia, indicatoarele nu sunt ruginite și cu scrisul pierdut pentru că turiștii mai lasă mizerii, ci pentru că autoritățile locale sunt nesimțite!

Din păcate, este posibil să mai treacă o generație până când autoritățile locale și turiștii se vor civiliza. Dar se poate și mai repede – cu legi aspre și amenzi usturătoare și pentru o parte și pentru cealaltă!

Sfinxul din Bucegi și natura acestei țări merită mai mult!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

sfinxul din bucegi


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on “Zalmoxis te iubește!” – Platoul Bucegi și imaginile deplorabile care afectează turismul în România

 1. Nesimțirea e mare la autoritățile romane.

 2. Atat autoritatile, cat si noi ca cetateni/turisti/locuitori ai zonelor turistice, purtam o parte din vina Decat sa aruncam pisica de la uni la altii, mai bine ne-am face putin timp fiecare, sa dezbatem in amanunt problema Avem un potential fantastic in ceea ce priveste turismul, avem zone de vis la care altii doar viseaza ( se chinuie sa creeze artificial astfel de peisaje pompand o groaza de bani ) avem toate formele de relief, avem istorie milenara, avem vestigii autentice de mii si mii de ani, avem, avem, avem … Daca stam de vorba uni cu altii ( locuitori/autoritati )putem, si trebuie sa gasim solutii pentru conservarea, promovarea si folosirea in mod civilizat, ale acestor locatii de vis Hai sa terminam odata cu lamentarile, si sa facem concret ceva benefic pentru tara si pentru noi !

  • pai este simplu…
   cand traversezi parcul din cartierul tau, te apleci si ridici cateva gunoaie.
   faceti toti din bloc si din cartier asa!!!

   no… o fo greu???

   :))

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii