Noutăți

Zalmoxianismul – Cine a fost Zalmoxis?

 •  
 •  
 •  

În urmă cu peste 2.500 de ani, lumea geto-dacilor a trecut printr-o reformă spirituală extraordinară. Cu o perspectivă asupra vieții de o mare profunzime, religia Zalmoxiană i-a modelat timp de secole pe cei care au trăit în spațiul carpato-danubiano-pontic, pentru ca apoi mesajul acesteia să migreze până în Spania, Britania sau nordul Europei…

Dar cine este cel care a fost realizatorul acestei reforme? Cine a fost Zalmoxis? Izvoarele istorice vorbesc despre el ca despre un om de o mare înțelepciune, un preot cu puteri speciale, devenit și rege al geților. Alte surse vorbesc despre el ca despre un zeu. Așadar, a fost un om? A fost un Zeu? Poate nici una, nici alta…

O a treia ipoteză este aceea că numele Zalmoxis definește mai degrabă o funcție specială de preot-rege și că rădăcinile acestei linii inițiatice are o evoluție de cel puțin 1.500 de ani înainte de Hristos. Într-o astfel de variantă, putem vorbi despre un șir lung de… Zalmoxis; cel la care fac referire izvoarele grecești fiind doar unul dintre purtătorii acestei calități.

Dar despre un astfel de subiect fascinant vă invit să aflați mai multe din acest episod al emisiunii Adevăruri Tulburătoare, în care l-am avut invitat pe generalul Mircea Chelaru.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Zalmoxianismul – Cine a fost Zalmoxis?

 1. Este mai rational sa crezi in Dumnezeul Bibliei decat sa crezi in zecile de mii, sutele de mii, milioanele, zecile de milioane, sutele de milioane si miliardele de ani (de istorie), inventate de catre camarazii lui Marx.

  Pentru ca, daca nu stiati, milioanele de ani au fost scoase din joben, cam acum aproape 200 de ani, de catre acesti baieti si puse in locul lui Dumnezeu.

  Si lumea a crezut si crede inca. Domnul general din emisiune este exemplul de la indemana.

 2. Sa crezi in BIBLIE ? Mai bine sa crezi in SINE caci SINELE E DOMNZEU, si apoi sa vezi ce mai e si in BIBLIE…

  Nu incurcati SPIRITUALISMUL si RELIGIA…SPIRITUALISMUL e libera si neconditionata conectie cu DIVINITATEA, RELIGIA e CREATIA UMANA DORITOARE DE CONTROL CARE OFERA CALEA SPRE DEMNITATE PRIN CONTROLUL LOR ASUPRA OMENIRII…

  • Am pomenit eu cuvantul “SPIRITUALISM”? Sau se vede cumva scris cuvantul “religie”?
   Am spus doar ca este mai rational sa crezi in Dumnezeul Bibliei decat in fictiunile cu pretentii de stiinta livrate noua de baietii lui Marx.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii