Noutăți

Ororile din China – locul în care oamenii sacrifică pentru consum 10.000 de câini în timpul solstițiului de vară

Yulin, un oraș din sudul Chinei, celebrează solstițiul de vară prin sacrificarea și consumul a peste 10.000 de câini. Însă nu toți chinezii sunt de acord cu astfel de practici. Yang Xiaoyun, o pensionară de 65 de ani, ce conduce un adăpost de animale în Tianjin, a dorit să atragă atenția lumii întregi cu privire la acest masacru din țara sa și a străbătut peste 2000 de km, până în Yulin pentru a salva patrupedele. Din păcate eforturile ei ca și a altor activiști nu s-au soldat decât cu salvarea a circa 100 de căței.

rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-1

rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-4

Care este legătura dintre carnea de câine și solstițiul de vară? Ei bine, în China, Coreea de Sud și alte țări din regiune, se crede că aceasta îi ferește pe cei ce o consumă, de căldura verii. Tradiția mâncării acestui tip de carne este veche de circa 400-500 de ani, însă acest festival a luat amploare în ultimii ani, fiind mai mult o modă în rândul chinzilor, și un mod de a atrage turiști pentru oficialitățile din Yulin.

 

null

rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china-24

Notă Daniel Roxin: Privind la ce se întâmplă în China în legătură cu câinii, dar și la ororile din alte țări, plus crescătoriile și abatoarele occidentale unde milioane de animale au o soartă cruntă, nu putem decât să ne rușinăm de condiția primitivă a omului de astăzi, cu nimic mai civilizat decât acum câteva mii de ani. De unde concluzia dureroasă că, din punct de vedere moral și al faptelor sale, specia umană își merită chiar și un al Treilea Război Mondial. Își merită crizele financiare, crizele umanitare, bolile, stresul, neîmplinirile, suferințele fizice și psihice!!! Pentru că majoritatea oamenilor trăiesc la un nivel primitiv, animalic, o condiție lipsită de orice compasiune; doar existența unor legi și teama de ele face ca, inclusiv pe străzile orașelor noastre, să nu avem o junglă de prădători bibezi fără conștiință, în plină acțiune… Binele atrage binele, iar răul atrage răul! Nu poți, ca specie, să distrugi atât de multe lucruri în jurul tău, să manifești atâta cruzime și, în același timp, să te aștepți să ai o viață lungă și fericită!

sursa: http://www.bbc.com/news/world-asia-china-33220235

sursa: http://www.boredpanda.com/rescued-dogs-yulin-dog-meat-festival-china/

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Ororile din China – locul în care oamenii sacrifică pentru consum 10.000 de câini în timpul solstițiului de vară

 1. Trezeşte-i, Doamne!

 2. Semnati petitia pentru a STOPA sacrificarea cainilor pentru mancare la festivalul din Yulin – China:

  https://www.change.org/p/president-of-the-people-s-republic-of-china-stop-the-yulin-dog-meat-eating-festival

 3. Am citit azi în ,,Corriere della sera” că în China s-a făcut un sondaj în legătură cu ce se întâmplă la acest ,,festival” al ororilor. 87 la sută dintre chinezi s-au pronunţat împotriva sacrificării câinilor. Acesta este un semn bun.

 4. Voi plangeti de mila cainilor in timp ce mancati dintr-un copan de pui probabil :))

 5. Eşti sigur că mâncăm ceea ce-ţi închipui dumneata?!
  Un Om adevărat are milă de animale.
  Le respectă viaţa.
  Un neom ridiculizează până şi sentimentul de milă.
  Din cauza cinismului neoamenilor am ajuns astăzi să nu mai avem milă de natură, de păduri, de animale, de pământ, de apă.

  Femeia din fotografie este întruchiparea a ceea ce ar trebui să fim toţi cei creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu: un Om cu dragoste pentru toate creaturile pământului. Fiecare îşi manifestă această dragoste după posibilităţile sale.
  Tot respectul meu pentru această Doamnă a Milei.

  Dar cinismul este o atitudine atât de josnică, încât nu ne rămâne decât să-i compătămim pe cei ce sunt bolnavi de el.

 6. Si chinezii ar putea sa zica: Ororile din Romania – locul unde de Pasti se sacrifice zeci de mii de miei, iar de Craciun zeci de mii de porci 🙂

 7. Bine zis,Drago ! Hai sa nu mai fim ipocriti si sa admitem ca nu s-au auzit istorii despre miei sau chiar porci care ucid oameni( mai ales copii inocenti) cum auzim despre caini criminali. Asta nu inseamna ca nu iubesc cainii,dar nici pana acolo incat sa-i pun pe primul loc,inaintea oamenilor.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii