Noutăți

WC-ul “AMERICA” din AUR MASIV a fost expus de un italian în Salonul Artiștilor Independenți de la New York. Publicul ARE VOIE să își facă treaba în el!!!

„America” este titlul unei „lucrări de artă”, realizată de artistul italian Maurizio Cattelan și vernisată la Muzeul Guggenheim din New York pe 16 septembrie. Este, de fapt, o instalație nu numai în sensul artistic al cuvântului, ci în cel mai utilitar sens posibil, căci e vorba de o cabină completă cu chiuvetă, robinet și hârtie igienică. Toaleta propriu-zisă este făcută din aur masiv de 18 karate, iar invitații la vernisaj au fost rugați insistent s-o folosească fără rezerve. La ușa „instalației” s-a aflat tot timpul un gardian în uniformă, spre a-i proteja pe „utilizatori” și a răspunde la întrebările iubitorilor de artă. Lucrarea „America” este/se vrea o replică la celebrul pisoar al lui Marcel Duchamp, intitulat „Fântână” și expus în 1917 la Salonul Artiștilor Independenți de la New York. În realitate este un simplu WC de aur intitulat „America”, iar mesajul „conceptului” este cât se poate de simplu. În plus, este manifestarea unui complex: sub protecția statutului pe care-l conferă arta, Maurizio Cattelan înjură țara care-i găzduiește „opera”.

Miron Manega

Sursa: Certitudinea.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on WC-ul “AMERICA” din AUR MASIV a fost expus de un italian în Salonul Artiștilor Independenți de la New York. Publicul ARE VOIE să își facă treaba în el!!!

  1. Atata stie si el, se plictiseste si trebuie sa aiba o ocupatie! Planeta arde si baba se piaptana!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii