Noutăți

Wat Rong Khun: Un templu budist magnific, inspirat de filmele Sci-Fi. Galerie Foto

Wat Rong Khun sau Templul Alb, este un templu budist neconvențional din Chiang Rai, Thailanda. Proiectat în 1997 de către cunoscutul pictor thailandez Chalermchai Kositpipat, acest magnific templu este o îmbinare a arhitecturii tradiționale thailandeze cu cea suprarealistă. Clădirea principală este pictată în alb pentru a simboliza puritatea lui Buddha. În jurul complexului există mai multe sculpturi ce înfățișează demoni, cranii, capete tăiate sau alte lucruri bizare.

Pentru a putea ajunge la templu, oamenii trebuietraverseze un pod îngust și flancat de nenumărate sculpturi de brațe care simbolizează, conform declarațiilor lui Chalermchai, dorința. Odată ce ați pășit în templu, nu veți fi întâmpinați de scene din viața tradițională ale lui Buddha. Artistul a decis să realizeze scene contemporane în care binele și răul se înfruntă în bătălia finală. Astfel, picturi cu Batman, Superman și chiar Neo din Matrix pot fi văzute în interior. Într-un perete neterminat domină imaginea unui avion care distruge Turnurile Gemene. Pe un alt perete sunt picturi cu nave spațiale și o scenă care prezintă un cataclismic care distruge planeta noastră.

În mijlocul acestor scene de distrugere și haos, stă un Buddha înconjurat de mai multe zeități angelice care plutesc într-o împărăție cerească. Chalermchai dorește ca Wat Rong Khun să devină un centru de învățare și meditație în care oamenii să practice dharma și să înțeleagă învățăturile lui Buddha într-o manieră cât mai actuală.

wat-rong-khun-15[6] wat-rong-khun-10[6] wat-rong-khun-12[6] wat-rong-khun-6[6] wat-rong-khun-11[6] wat-rong-khun-19[2] wat-rong-khun-9[6] wat-rong-khun-4[6] wat-rong-khun-3[6] wat-rong-khun-1[6] wat-rong-khun-16[10] wat-rong-khun[6] wat-rong-khun-8[6] wat-rong-khun-18[9]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2013/02/wat-rong-khun-buddhist-temple-inspired.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii