Noutăți

Edward Snowden, fost agent secret NSA: Facebook este o companie de supraveghere servită ca “rețea socială”

  •  
  •  
  •  

Fostul angajat al celor de la NSA, Edward Snowden a declarat la finele săptămânii trecute faptul că Facebook este o companie de supraveghere mascată drept „reţea socială“. Declarație a venit după ce compania lui Mark Zukenberg a suspendat pagina companiei Cambridge Analytica, o firmă specializată în analiza de date, care a lucrat pentru campania pro-Brexit dar şi pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump.

”Facebook își face banii din exploatarea și vânzarea detaliilor intime despre viața privată a milioane de oameni, mult mai departe de detaliile pe care oamenii le postează în mod voluntar. Rebranduirea Facebook ca reţea socială este cea mai de succes înşelătorie a Departamentului de Apărare al SUA”, a postat Snowden pe Twitter.

Facebook a anunţat săptămâna trecută că a suspendat atât Cambridge Analytica, cât şi compania mamă Strategic Communication Laboratories, după ce a primit rapoarte potrivit cărora cele două companii nu au şters informaţiile despre utilizatorii de Facebook. Cambridge Analytica a apărut în atenția opiniei publice după ce FBI a început o anchetă în cadrul companiei, suspectând că rușii ar fi susținut campania lui Trump…

*** Edward Snowden a lucrat până în mai 2013 în sistemul de administrație și consultare al firmei Booz Allen Hamilton. Prin funcția de colaborator tehnic deținută avea acces la informațiile strict secrete ale serviciului de spionaj american, între care se remarcă cele obținute prin programul agenției NSA PRISM de supraveghere și spionare a rețelelor de Internet. Încă din 2007 începe să considere că, din punct de vedere moral, munca de spionaj generalizat realizată de NSA nu este în acord cu valorile personale, însă decide să nu treacă la dezvăluiri publice întrucât își pune speranțe într-o modificare de politică în materie de spionaj, o dată cu câștigarea alegerilor prezidențiale de către Barak Obama. În 2013 e forțat să admită că speranțele i-au fost deșarte, motiv pentru care a făcut dezvăluiri care au zguduit din temelii statul american.

sursa:https://themindunleashed.com/2018/03/edward-snowden-facebook-is-a-surveillance-company-rebranded-as-social-media.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii