Noutăți

“WannaCry” – Cel mai mare atac cibernetic din istorie, produs în ultimele 24 de ore, a fost revendicat. Cine sunt autorii?

Cotidianul.ro: Atacurile cibernetice semnalate în ultimele 24 de ore, nu mai puţin de 75.000, care au afectat aproape 100 de ţări, vizând în principal sisteme informatice ale instituţiilor, inclusiv în Statele Unite, Marea Britanie, China, Rusia, Germania, Italia, Vietnam sau Spania, au fost revendicate.

Hackerii de la Spamtech îşi asumă paternitatea atacului catalogat de Oficiul european al polițiilor Europol ca fiind cel mai mare din istorie, unul „fără precedent”.

Specialiștii Bitdefender avertizează utilizatorii de computere și servere cu privire la necesitatea actualizării sistemulului de operare Windows pentru a fi protejați de amenințarea cibernetică ransomware WannaCryptor.

„Companii și instituții publice din întreaga lume au fost lovite în ultimele 24 de ore de o amenințare cibernetică de tip ransomware WannaCryptor, care criptează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă. n timp ce ransomware-ul convențional, una dintre cele mai prolifice amenințări ale momentului, se răspândește prin e-mailuri cu documente periculoase atașate, browsere și exploit-uri în aplicațiile web, atacul de astăzi folosește o vulnerabilitate prezentă în majoritatea versiunilor sistemului de operare Windows. Vulnerabilitatea MS17-010 permite atacatorului să ruleze cod periculos pe un computer vulnerabil și să folosească acel cod pentru a infecta sistemul cu ransomware fără ca cineva să acceseze linkuri sau să deschidă e-mailuri infectate”, se arată într-un comunicat al companiei.

Ca o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global, o parte a activităţii de producţie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi acasă, potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Comunicare Grup Renault România.

Specialiștii producător de soluții de securitate Kasperky Lab spun că Rusia a fost cea mai afectată de atacul global de tip ransomware de vineri, în timp ce ţara noastră s-a clasat pe locul 9.

Citește mai mult: Cotidianul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii